АМBА проводитиме акредитацію програм МВА протягом одного року


В умовах нововведень, що стосуються критеріїв акредитації, Асоціація МВА представила схему, згідно з якою акредитація програм МВА може бути проведена в рамках одного року. Асоціацією також представлений механізм акредитації за три роки.


До теперішнього часу, максимальний базисний період акредитації програм МВА, що проводиться Асоціацією МВА, становив 5 років, разом з традиційною інспекцією шкіл, що зазвичай здійснювалась після закінчення кожних двох років.

Незважаючи на те, що асоціація називається Асоціацією магістрів ділового адміністрування (MBA), група експертів також проводить акредитацію програм MВМ (Магістр у галузі бізнесу та менеджменту) і DBA (Доктор ділового адміністрування). Акредитація цих ступенів також буде проходити в рамках нової періодизації, що вступить в силу починаючи з сьогоднішнього дня і триватиме до 2016 року.

Надалі, бізнес-школам акредитованим Асоціацією МВА, доведеться складати щорічний звіт, для того щоб зберегти акредитацію. Крім того, асоціація планує зробити процес акредитації більш прозорим, запустивши в цьому ж році систему управління акредитацією он-лайн.

Довідка:

Асоціація МВА (Association of MBAs) - європейська організація, яка проводить акредитацію MBA-програм бізнес-шкіл світу. Заснована в 1967 році у Великобританії. Головним завданням Association of MBAs (АМВА) є забезпечення взаємозв'язку між бізнес-школами і компаніями-роботодавцями. Організація акредитує саме програми MBA, а не бізнес-школи. На даний момент акредитацію АMBA мають програми близько 170 бізнес-шкіл світу.




Огигінал новини «АМBА проводитиме акредитацію програм МВА протягом одного року» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=981
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php