В Україні зростає попит на фахівців IT-сфери


З огляду на стрімкий розвиток інформаційних технологій попит на таких спеціалістів зростатиме й надалі. Представники рейтингових агентств стверджують, що таких фахівців розбирають ще зі студентської лави.


Великі транснаціональні компанії "полюють" на комп'ютерних геніїв за допомогою спеціальних стипендій та програм для особливо обдарованих студентів і працевлаштовують їх відразу після закінчення вишу.

На даний момент спостерігається особливо високий апетит на розробників 3-D-графіки та комп'ютерних ігор. Основною вимогою роботодавців є наявність у претендента конкретних програмних проектів, розроблених самотужки, чи у співпраці з іншими програмістами.

"Особливо шануються ті люди, імена яких є в титрах розробників популярних комп'ютерних ігор чи відомого софт-забезпечення", - каже PR-менеджер агенції з пошуку роботи Катерина Панова.


Коли робота приносить насолоду

"У багатьох є вибір, яку роботу обрати: чи більш оплачувану, чи більш цікаву, то вони обов’язково обирають більш цікаву, - стверджує Катерина Панова. - Якщо пропонують вакансію з обробки баз даних, де заплата на півтори тисячі доларів вища, й роботу з розробки комп’ютерних ігор, то вони виберуть розробку ігор. Це специфіка таких людей. Вони вважають, що треба займатися тим, що їм подобається".

З цим погоджується і Наталя Танатарова. Закінчивши механіко-математичний факультет Харківського національного університету дівчина зрозуміла, що за комп’ютерними технологіями майбутнє і вирішила продовжити навчання в Німеччині в Боннському університеті на факультеті інформатики.




Огигінал новини «В Україні зростає попит на фахівців IT-сфери» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=974
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php