Д. Табачник: Оцінювання школярів на уроках фізкультури буде скасовано


Оцінювання школярів на уроках фізкультури буде скасовано. Про це на брифінгу заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.


«Фізкультура буде розрахована просто на рух, на активність, на дихальну активність, але чому раніше були трагедії — тому що хтось намагається з секундоміром порівнювати, за скільки секунд пробігла дитина 30 м, 60 м. .. це, очевидно, не є завданням занять з фізичної культури. На сьогоднішній день, в Кабміні є новий державний стандарт початкової школи, де якраз більше годин з фізкультури та навички компетентності оцінюються просто присутністю дитини на повітрі, в русі, в ходьбі.

Я взагалі проти того, щоб фізкультуру оцінювати суто як навчальне навантаження. Це скоріше відпочинок в русі, на свіжому повітрі», — заявив Д. Табачник.



За його словами, новий стандарт передбачає зарахування заняття дітей в спортивних секціях як урок фізичної культури.

Крім того, згідно з програмою, діти, які не можуть за станом здоров'я виконувати будь-які фізичні вправи, будуть просто перебувати на свіжому повітрі.

«Мені хотілося б, щоб показники фізичної культури і спорту ми розглядали як європейські країни», — зауважив Д. Табачник.



Огигінал новини «Д. Табачник: Оцінювання школярів на уроках фізкультури буде скасовано» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=962
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php