В американських школах можуть скасувати уроки каліграфії та чистописання


У 41 американському штаті чиновники, що відповідають за освіту, збираються скасувати уроки чистописання. На їхню думку, в століття високих технологій це марна трата часу.


Прихильники скасування чистописання вважають, що злите писання на шкільній дошці — точно такий же архаїзм, як і чорнильниці на партах. Коли комп‘ютери витісняють підручники, а планшетні комп’ютери — зошити, то учневі цілком буде досить писати друкованими літерами. І це, схоже, на той випадок, якщо у ноутбука сяде батарейка.

«Я розумію, звідки це йде, — говорить Стейсі Даймонд.- Ось я працюю в офісі і практично не пишу від руки, навіть замітки залишаю в комп‘ютері або смартфоні. Тобто якщо ти не пишеш від руки в зрілому віці — навіщо витрачати на це час у дитинстві?»

Однак ті, хто виступають проти скасування, будуть вчити своїх дітей писати від руки навіть у домашніх умовах.

«Це важливо, це практично творчість, — переконаний Арон Даймонд. — Нехай, це не так необхідно на робочому місці, але це розвиває. Якщо ми відмовимося від усього, що непрактично, то ми опинимося у зовсім іншому світі. Все буде чорно-біле».

Чоловік вважає, що заняття це тільки на перший погляд марне. У дитини, що схилився над прописом, розвивається моторика, любов до малювання.

Якщо реформа торкнеться публічних шкіл, то приватні, як, наприклад, в Арлінгтоні, за сміливими тенденціями у сфері освіти не буде ганятися: батько вибирає таку школу саме за те, що вона консервативна. Про скасування чистописання колишні школярі згадають, коли стануть студентами, іронізує викладач Трент. Саме в той момент, коли треба буде блискавично писати конспекти на лекціях.

«Кажуть, це марно в наше століття хай-тека, і ми поспішаємо рухатися вперед, скоріше до точних наук, до математики, — говорить вчитель початкових класів Трент Демарест. — Але деякі навички приходять поступово, як, наприклад, чистописання. Потрібно багато часу, концентрації, дисципліни і навіть творчості».

Нагадаємо, раніше в США оприлюднили результати щорічного тесту Mindset, згідно з результатами якого, більшість молодих американців вважають, що Бетховен це кличка для собаки, а Мікеланджело — назва комп’ютерного вірусу.




Огигінал новини «В американських школах можуть скасувати уроки каліграфії та чистописання» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=954
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php