Затверджено порядок проведення ЗНО у 2011 році


Міносвіти затвердило порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році.


4 січня у Міністерстві юстиції зареєстровано наказ МОН №1207 від 6 грудня 2010 року ( https://euroosvita.net/?category=15&id=929 ) "Про затвердження нормативно-правових актів щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти в 2011 році".

Зазначеним наказом затверджено Порядок проведення зовнішнього оцінювання в 2011 році, Положення про апеляційну комісію Українського центру оцінювання, Положення про регламентну комісію регіонального центру оцінювання та Технічний опис сертифіката ЗНО.

Зазначені документи визначають основні засади проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та бакалавра у 2011 році.

Нагадаємо, у 2011 році вступ більшої частини абітурієнтів до вищих навчальних закладів відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Виключення складатимуть особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше та окремі категорії громадян України та іноземців.

Зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитись з української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.



Обов'язковим для всіх вступників до вищих навчальних закладів буде зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Для вступу у 2011 році до вищого навчального закладу, абітурієнт має подати до вузу:

сертифікати ЗНО з трьох предметів (для вступу на освітньо-кваліфікаційний рівень "бакалавр"), або двох предметів (для вступу на освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст" на основі повної загальної середньої освіти).

Результати зовнішнього незалежного оцінювання будуть зараховуватись як вступні випробування до вищих навчальних закладів за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра, медичного та ветеринарно-медичного спрямування).

Згідно з затвердженим графіком проведення зовнішнього оцінювання ( http://zno.osvita.net/News.aspx?newsID=184 ), основна сесія ЗНО пройде з 2 по 24 червня 2011 року.

Реєстрація учасників ЗНО 2011 року триватиме до 28 лютого 2011 року.



Огигінал новини «Затверджено порядок проведення ЗНО у 2011 році» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=930
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php