Затверджено порядок відбору абітурієнтів до вищих навчальних закладів МВС


Міністерство внутрішніх справ затвердило порядок відбору кандидатів на навчання у вищих навчальних закладах підпорядкованих відомству.


Порядок відбору кандидатів на навчання затверджено наказом МВС №590 від 01.12.10 року та погоджено у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України.

Зазначений порядок визначає правила відбору кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів МВС за державним замовленням.

Згідно з порядком, приймальні комісії вищих навчальних закладів системи МВС допускатимуть до участі у конкурсному відборі вступників на основі повної загальної середньої освіти, які матимуть сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) з конкурсних предметів.

Перелік конкурсних предметів (вступних екзаменів) визначатиметься Міністерством внутрішніх справ за погодженням з Міністерством освіти, з числа загальноосвітніх предметів, з яких Український центр оцінювання якості освіти проводитиме зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень випускників шкіл.

Також, для проведення конкурсного відбору абітурієнтів, вищі навчальні заклади, що підпорядковані МВС, мають розробити власні правила прийому на навчання на підставі Умов прийому до вищих навчальних закладів України та зазначеного порядку та погодити їх у Міністерстві внутрішніх справ та Міністерстві освіти.




Огигінал новини «Затверджено порядок відбору абітурієнтів до вищих навчальних закладів МВС» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=927
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php