Протест проти підвищення плати за навчання в Британії обернувся в насильство


Група учасників акції протесту проти підвищення плати за вищу освіту в Великій Британії вдерлася в середу до штаб-квартири владної в країні Консервативної партії в Лондоні і побила частину вікон у будівлі.


По тому поліція витіснила їх із будинку. У сутичках, за повідомленням, поранені вісім осіб.

Інцидент стався після того, як поруч відбулася мирна демонстрація за участі десятків тисяч людей, переважно студентів, які протестували проти планів влади втричі підняти вартість університетського навчання – до 9 тисяч фунтів на рік.

За словами організаторів, учасників було до 50 тисяч; поліція оцінила їхню кількість у 20–25 тисяч.

Друга з партій нинішньої урядової коаліції, Ліберально-демократична, під час передвиборчої кампанії обіцяла взагалі скасувати плату за навчання. Тепер Національна спілка студентів Великої Британії заявляє, що намагатиметься відкликати тих депутатів від цієї партії, які проголосують за підвищення плати.

Як повідомлялось раніше, в урядових колах Великої Британії точиться внутрішня боротьба навколо того, які суми університети можуть вимагати зі студентів за навчання.




Огигінал новини «Протест проти підвищення плати за навчання в Британії обернувся в насильство» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=864
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php