Платні послуги у вузах – норма для цивілізованого світу, - Дмитро Табачник


Міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявляє, що надання платних послуг є компетенцією керівництва кожного вищого навчального закладу.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи постанову Кабміну №796 щодо затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, повідомляє УНІАН.

"Затвердженням переліку платних послуг Кабінет міністрів дозволив вишам надавати платні послуги", - сказав Табачник.

При цьому він роз'яснив, що встановлення таких послуг - у компетенції Вченої ради і керівництво кожного вишу, яке й визначає економічну обґрунтованість і розрахунок подібних платних послуг.

За словами Табачника, вузи також несуть відповідальність за об'єктивність і якість таких послуг.

"Це є невід'ємною частиною автономії, самоврядування вишів, яка абсолютно не нова для всього цивілізованого світу", - сказав міністр освіти.

Він навів приклад того, що платні послуги можуть надаватися для відробітку студентами пропущених занять, якщо їх кількість перевищує 30% від загальної кількості відвідин.

Також, на думку Табачника, платні послуги можуть надаватися для того, щоб забезпечити студентам відвідини спортивних секцій.




Огигінал новини «Платні послуги у вузах – норма для цивілізованого світу, - Дмитро Табачник» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=836
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php