2011 рік стане в Україні роком освіти та інформаційного суспільств


Президент України Віктор Янукович підписав Указ "Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні".

Як зазначається у документі, указ підписано з метою інноваційного розвитку освіти, підвищення її якості та доступності, а також інтеграції до європейського освітнього простору із збереженням національних досягнень і традицій.

Згідно із указом, 2011 рік в Україні стане Роком освіти та інформаційного суспільства.

Відповідно, до 15 грудня 2010 року, Кабінетом Міністрів України буде розроблено план заходів з проведення у 2011 році в Україні Року освіти та інформаційного суспільства, який передбачатиме, зокрема, заходи щодо створення умов для підвищення комп'ютерної грамотності населення, підготовки та проведення Всеукраїнського з'їзду працівників освіти, в тому числі вирішення в установленому порядку питання фінансування таких заходів.

Також, Кабінет Міністрів України повинен здійснити комплекс заходів із забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні.

Зокрема, Уряд повинен розробити державні цільові програми, спрямовані на розвиток дошкільної та професійно-технічної освіти, впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій, поліпшення роботи з обдарованою молоддю, підвищення якості природничо-математичної освіти, забезпечення навчальних закладів сучасними технічними засобами навчання, підтримку входження провідних університетів України до числа вищих навчальних закладів, визнаних у світі.




Огигінал новини «2011 рік стане в Україні роком освіти та інформаційного суспільств» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=833
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php