УСПП: У Києві відкривається Координаційний офіс ОЕСР


Офіс розпочне роботу 1 березня в приміщенні посольства Словаччини в Україні.

УСПП вітає такий крок, що має на меті інтенсифікувати економічне/інвестиційне співробітництво та пришвидшити вступ України до Організації економічного розвитку та співробітництва.

Самі ж українські промисловці і підприємці вже півроку представляють економічні інтереси країни в організації «Бізнес в ОЕСР» (Business at OECD).

Це незалежна міжнародна бізнес-асоціація, яка займається консультуванням представників урядів та осіб, які визначають політику в Організації економічного співробітництва та розвитку. Вона об’єднує 50 національних асоціацій, більше 7 мільйонів компаній усіх розмірів.

УСПП набув статусу спостерігача в жовтні 2022 року. Відтоді активно артикулює на даній площадці потреби України для відновлення від наслідків війни, працює в профільних комітетах Business at OECD, що стосуються менеджменту, удосконалення регуляторної, податкової політики тощо.

Відтак, діловий союз радий долучитися із своїми напрацьованими контактами, пропозиціями, можливостями до роботи Офісу ОЕСР в Україні.

Як йдеться в заяві Генерального секретаря ОЕСР щодо України, вже рік, як росія розпочала свою неспровоковану, невиправдану та незаконну агресивну війну проти України.

За кілька годин після вторгнення Рада ОЕСР найрішучішим чином засудила ( https://www.oecd.org/countries/ukraine/statement-of-oecd-council-on-the-russian-aggression-against-ukraine.htm ) широкомасштабну агресію рф проти України як явне порушення міжнародного права та серйозну загрозу міжнародному порядку, заснованому на правилах, і висловила свою солідарність з українським народом.

Відтоді, ОЕСР продовжує розширювати, поглиблювати та зміцнювати взаємодію та співпрацю ( https://www.oecd.org/country/ukraine/ ) з Україною.

“Ми працювали з нашими членами над підтримкою прийому та інтеграції українських біженців і переміщених осіб; з донорами та іншими партнерами над міжнародною координацією підтримки України. Ми тісно співпрацювали з урядом України, підтримуючи його програму відбудови, реконструкції та реформ. Ми офіційно визнали Україну як потенційного члена, взявши на себе зобов'язання щодо початкового діалогу про вступ, спрямованого на посилення її відповідності стандартам ОЕСР та участі в органах ОЕСР”, - йдеться в офіційній заяві.

При повній завантаженості команда з чотирьох офіційних осіб ОЕСР координуватиме реалізацію нової програми ОЕСР-Україна на місці в Києві.

ОЕСР продовжуватиме підтримувати рішучі зусилля України з планування та підготовки до реконструкції та відновлення, щоб допомогти відбудувати країну краще, сильніше та відповідно до цінностей вільної, відкритої, ринкової демократії та високих стандартів, які очікуються від потенційного члена ОЕСР.

Співпрацюючи з більш ніж 100 країнами, ОЕСР є глобальним політичним форумом, який просуває політику, спрямовану на збереження індивідуальної свободи та покращення економічного і соціального добробуту людей в усьому світі.




Додатково:

«Погляд на освіту 2022» – щорічна доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD Indicators) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7635 )

«Погляд на освіту 2021» – щорічна доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7109 )




Огигінал новини «УСПП: У Києві відкривається Координаційний офіс ОЕСР» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7795
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php