МОН: Оголошено конкурс проєктів досліджень та розробок молодих учених


Міністерство освіти і науки України оголосило ( https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-ogoloshennya-u-2022-roci-konkursnogo-vidboru-proyektiv-fundamentalnih-naukovih-doslidzhen-prikladnih-naukovih-doslidzhen-ta-naukovo-tehnichnih-eksperimentalnih-rozrobok-molodih-vchenih )щорічний конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених.

Для участі у конкурсі до 1 грудня 2022 року ректори закладів вищої освіти та директори наукових установ, які ухвалять рішення про участь у Конкурсі, подають проєкти, які відповідають вимогам Положення ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0015-16#Text )про проведення Конкурсу.

Проєкти надають на розгляд до директорату науки та інновацій для подальшого проходження наукової і науково-технічної експертизи.

Участь у Конкурсі можуть брати молоді вчені, які працюють або навчаються в університетах чи наукових установах, підпорядкованих МОН. Керівником проєкту повинен бути науково-педагогічний (науковий) працівник, який працює (навчається) у закладі вищої освіти, науковій установі та на момент подання проєкту на Конкурс відповідає таким вимогам:

  • кандидат наук, віком до 35 років включно;

  • доктор наук, віком до 40 років включно.

  • До основного складу виконавців проєкту можуть входити особи, які є молодими вченими відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність.

    До 21 грудня 2022 року триватиме експертиза проєктів, яку здійснюють секції за фаховими напрямами Експертної ради МОН.

    До 29 грудня 2022 року Конкурсна комісія МОН проаналізує роботу Експертної ради та визначить проєкти, рекомендовані до виконання.

    Перелік переможців буде затверджено наказом МОН до 30 грудня 2022 року.

    Виконання проєктів розпочнеться з 2023 року. Для підтримки робіт молодих учених у проєкті Державного бюджету на 2023 рік запланований граничний обсяг видатків зменшено на 5,1% у порівнянні з 2022 роком.



    Огигінал новини «МОН: Оголошено конкурс проєктів досліджень та розробок молодих учених» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7668
    «Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php