UNESCO: Тема Всесвітнього дня науки 10 листопада 2022 року – «Фундаментальні науки для сталого розвитку»


Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку, що відзначається щороку 10 листопада, підкреслює важливу роль науки в суспільстві та необхідність залучення широкої громадськості до дебатів з нових наукових питань. Це також підкреслює важливість і актуальність науки в нашому повсякденному житті.

Тісніше пов'язуючи науку з суспільством, Всесвітній день науки за мир і розвиток має на меті забезпечити інформування громадян про розвиток науки. Це також підкреслює роль, яку вчені відіграють у розширенні нашого розуміння чудової, крихкої планети, яку ми називаємо домом, і в тому, щоб зробити наші суспільства більш стійкими.

Тема Всесвітнього дня науки 10 листопада 2022 року – «Фундаментальні науки для сталого розвитку». Він відзначається в рамках Міжнародного року фундаментальних наук для сталого розвитку ( https://www.unesco.org/en/year-basic-sciences ), який стартував 8 липня 2022 року.

Внесок фундаментальних наук у сталий розвиток ( https://www.unesco.org/en/year-basic-sciences/explainer )

Онлайн-вебінар об'єднає шістьох видатних вчених з усього світу та з різних галузей фундаментальної науки для обговорення, як їхні дослідження сприяли вирішенню проблем, пов'язаних зі сталим розвитком. Вебінар буде проходити англійською, французькою та іспанською мовами.

Докладніше на сайті unesco.org ( https://www.unesco.org/en/days/science-peace-development?hub=701 )




Огигінал новини «UNESCO: Тема Всесвітнього дня науки 10 листопада 2022 року – «Фундаментальні науки для сталого розвитку»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7663
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php