"University World News": Іноземних студентів, які втекли з України до Німеччини просять виїхати з країни


Багато іноземних студентів, які втекли з України в лютому, отримують відмову з отримання дозволу на проживання в Німеччині й натомість їх просять якнайшвидше виїхати з країни.

За даними Конференції ректорів Німеччини (або Hochschulrektorenkonferenz ( https://www.hrk.de/ )) та Німецької служби академічних обмінів (DAAD ( https://www.daad.de/en/ )), близько 3,000 іноземних студентів шукали притулку в Німеччині.

Попередньо іноземним студентам було надано тримісячний термін перебування, який через затяжний конфлікт був продовжений до 31 серпня. Однак, на відміну від студентів-біженців, які є громадянами України та можуть завершити навчання в Німеччині, студенти-біженці, які не є українцями, зобов'язані подати заяву на отримання дозволу на проживання, щоб залишитися після серпневого терміну.

Група організацій вищої освіти та підтримки біженців, серед яких Федеральна асоціація іноземних студентів (Bundesverband ausländischer Studierender ( https://bas-ev.de/en/ ) or BAS), повторила звернення із закликом до міністра внутрішніх справ Німеччини та Міністра освіти і науки зробити більше для підтримки іноземних студентів, які втекли з України.

Сім підписантів апеляції, включаючи Всесвітню університетську службу (World University Service ( https://www.wusgermany.de/en )) та Bundesweite Arbeitsgemeinschaft PRO ASYL ( https://www.proasyl.de/bundesarbeitsgemeinschaft-pro-asyl/ ), яка є федеральною асоціацією підтримки прохачів притулку, закликають федерального міністра внутрішніх справ Ненсі Фейзер (Nancy Faeser ( https://www.bmi.bund.de/DE/ministerium/minister/minister-node.html;jsessionid=379A8E6CFC3BBCE7C9337DA09270B1BE.2_cid373 )) "надати іноземним студентам, яким довелося тікати з України, статус аналогічний українським громадянам-біженцям".


Докладніше на сайті universityworldnews.com >>> ( https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20220624104040344 )




Огигінал новини «"University World News": Іноземних студентів, які втекли з України до Німеччини просять виїхати з країни» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7455
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php