Суд у Німеччині підтвердив, що працівник отримав виробничу травму вдома, коли впав по дорозі від ліжка до комп'ютера


За даними ( https://www.theguardian.com/world/2021/dec/09/fall-on-walk-from-bed-to-desk-is-workplace-accident-german-court-rules ) The Guardian, 8 грудня 2021 року Федеральний соціальний суд Німеччини підтвердив, що працівник отримав вдома виробничу травму, коли впав по дорозі від ліжка до комп'ютера, і постановив, що працівник на віддаленому робочому місці має право на компенсацію від страхової компанії за цю ситуацію.

У 2018 році німець, офіційно працюючи віддалено, вранці пішов зі спальні на своє робоче місце в іншу кімнату. По дорозі він послизнувся по сходах і впав, пошкодивши хребет.

Спочатку страхова компанія відмовилася виплачувати компенсацію потерпілому, так як аварія не сталася під час поїздки на роботу. Після цього працівник вирішив подати до суду на страхову компанію.

Після декількох місяців судового розгляду федеральний суддя вивчив всі моменти інциденту і врахував той факт, що роботодавець позивача на постійній основі встановив у його приватному будинку «автоматизоване робоче місце».

У своєму рішенні суд пояснив, що німецьке страхове законодавство поширюється на віддалені робочі місця в тій же мірі, що і в тому випадку, коли співробітник здійснює свою діяльність в офісі компанії. Суд також встановив, що працівник прямував зі спальні на робоче місце, а не на кухню на сніданок, що є аналогом поїздки на роботу. Якби він пішов туди з кухні, для страхової компанії склалася інша ситуація – вона могла б юридично відмовитися платити, так як це вже була його друга поїздка на роботу за день і вже з кухні. Під час слідства з'ясувалося, що він взагалі не снідав перед роботою.

В результаті суд зобов'язав ( https://www.bsg.bund.de/SharedDocs/Pressemitteilungen/DE/2021/2021_37.html ) страхову компанію виплатити компенсацію працівнику за цей інцидент з виробничим травмою на роботі вдома.





За інформацією:
theguardian.com ( https://www.theguardian.com/world/2021/dec/09/fall-on-walk-from-bed-to-desk-is-workplace-accident-german-court-rules ),
habr.com ( https://habr.com/ru/news/t/594883/ )



Огигінал новини «Суд у Німеччині підтвердив, що працівник отримав виробничу травму вдома, коли впав по дорозі від ліжка до комп'ютера» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7172
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php