Відбулась конференція IREG 2021 з рейтингів та соціальної активності університету


Дводенна віртуальна конференція IREG 2021 проходила 15 і 16 листопада в Джидді, Саудівська Аравія



Участь у форумі взяли близько 300 делегатів з 54 країн світу (Азії, Африки, Європи, арабських країн, Австралії, Північної та Південної Америки). Представники світових рейтингів (ARWU ( https://euroosvita.net/index.php/?category=56 ), THE ( https://euroosvita.net/index.php/?category=53 ), U-Multirank ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7069 ), US News і URAP ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6692 )), міжнародні експерти з вищої освіти, а також ректори кількох університетів обговорили третю місію університету та перспективи включення її до методологій ранжування.

Рейтинги університетів, незважаючи на їх різноманітність і виваженість, як і раніше не мають показників, що вимірюють роль університетів у задоволеності потреб місцевих громад та національних економік. Ця роль особливо актуальна в пост-пандемічний час, оскільки університети є основними гравцями в розвитку економіки знань. Конференція IREG 2021 стала майданчиком для дискусій з питань:

- наскільки світові рейтинги відстежують якість результатів університетської освіти та їх вплив на суспільство та економіку;

- вплив COVID-19 на рейтинги університетів,

- рейтинги університетів та інтернаціоналізація.


Цього року головну тему конференції підсилили додатковою сесією з питань глобалізації науки.


Докладніше на сайті ireg-observatory.org ( https://ireg-observatory.org/en/events/ireg2021jeddahconference/ )







ireg-observatory.org ( https://ireg-observatory.org/en/ranking-news/ireg-2021-conference-on-rankings-and-universitys-social-engagement/ )



Огигінал новини «Відбулась конференція IREG 2021 з рейтингів та соціальної активності університету» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7137
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php