Голови ОДА та КМДА мають сприяти щепленню від СOVID-19 щонайменше 80% освітян до 20 вересня - рішення Офісу Президента


Голови ОДА та КМДА мають сприяти щепленню від СOVID-19 щонайменше 80% освітян до 20 вересня – рішення Офісу Президента

З метою забезпечення функціонування закладів освіти в разі запровадження “жовтого” та “червоного” рівня епідемічної небезпеки голови обласних та Київської міської державних адміністрацій мають забезпечити умови для вакцинації від COVID-19 принаймні однією дозою вакцини щонайменше 80% працівників закладів освіти до 20 вересня 2021 року.

Таке рішення було ухвалене за результатами селекторної наради під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка 13 вересня 2021 року.

Для цього ОДА та КМДА мають організувати виїзд мобільних бригад з імунізації від COVID-19 до колективів закладів освіти, а також провести роз'яснювальну роботу серед колективів цих закладів про необхідність вакцинації для захисту освітян та учнів від коронавірусної хвороби.

Безпечне освітнє середовище — це спільна відповідальність працівників закладів освіти та інших дорослих. Йдеться як про вчителів чи вихователів, так і про батьків й інших членів родин учнів.

Щеплення захищатиме дорослих від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від неї. Вакциновані дорослі, своєю чергою, захищатимуть дітей, які не мають права на щеплення від COVID-19 через свій вік.

Наразі в Україні вакциновано принаймні однією дозою близько 40% освітян.

Довідково:


Відповіді експертів на запитання освітян про щеплення зібрані у збірці від Міністерства охорони здоров’я та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ): bit.ly/osvityany ( https://bit.ly/osvityany )

Нагадуємо, що з детальним алгоритмом запису освітян на вакцинацію від COVID-19 можна ознайомитися нижче та за посиланням: bit.ly/osvityany_algorytm ( https://bit.ly/osvityany_algorytm )



Важливо:

Уряд встановив нові карантинні норми

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс.

Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, “жовтого” чи “зеленого” сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Важливо!
COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.





moz.gov.ua ( https://moz.gov.ua/article/news/golovi-oda-ta-kmda-majut-sprijati-scheplennju-vid-sovid-19-schonajmenshe-80-osvitjan-do-20-veresnja-%e2%80%93-rishennja-ofisu-prezidenta )



Огигінал новини «Голови ОДА та КМДА мають сприяти щепленню від СOVID-19 щонайменше 80% освітян до 20 вересня - рішення Офісу Президента» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7056
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php