В Україні розпочалось підведення підсумків реалізації програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP) протягом 2019 року


З 12 травня ц.р. розпочалось підведення підсумків реалізації Програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP) в Україні у 2019 році.

Протягом двох тижнів представники 8 вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти в дистанційному режимі презентуватимуть експертам Альянсу основні досягнення зі впровадження стандартів НАТО в освітню діяльність та визначатимуть подальші пріоритетні напрями співпраці з Альянсом в галузі військової освіти.

Експерти НАТО також планують провести окреме засідання із посадовими особами, залученими до удосконалення підготовки професійного сержантського складу ЗС України в рамках програми DEEP.

Довідково: Програму НАТО “Удосконалення військової освіти” (Defence Education Enhancement Program – DEEP) розпочато у 2007 році.

Програма об’єднує професорсько-викладацький склад навчальних закладів в країнах-членах НАТО, інституцій таких як Центр досліджень з питань європейської безпеки імені Дж. Маршалла, Бюро міжнародної мовної координації, Оборонний коледж НАТО та школа НАТО в Обераммергау з їх колегами з країн-партнерів.

Метою Програми є підтримка реформування системи військової освіти відповідно до стандартів НАТО. Україна бере участь в реалізації програми з 2012 року.

З 2015 року окремим напрямом діяльності Програми є допомога Україні в удосконалені системи підготовки сержантського складу.





nato.mfa.gov.ua ( https://nato.mfa.gov.ua/news/v-ukrayini-rozpochalos-pidvedennya-pidsumkiv-realizaciyi-programi-deep-protyagom-2019-roku )





Додатково:

Україна-НАТО: Співробітництво в сфері науки та охорони довкілля ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5958 )

Науковці НУО України імені Івана Черняховського долучилися до роботи експертної групи організації з питань науки і технологій НАТО (STO NATO) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6219 )

Командир місії “ORBITAL”: Система підготовки військовослужбовця в Українських військових ЗВО відповідає сучасним стандартами НАТО ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5961 )



Огигінал новини «В Україні розпочалось підведення підсумків реалізації програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP) протягом 2019 року» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6489
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php