ФРУ: Індустріальні парки слід розглядати як інструмент створення виробничої площадки з інфраструктурою


Дослідження: Стан промисловості України після початку функціонування зони вільної торгівлі між Україною та ЄС за підсумками 2019 року

ФРУ: Індустріальні парки слід розглядати як інструмент створення виробничої площадки з інфраструктурою ( /prog/data/upimages/promyshlennost_1.jpg )


Наш Аналітичний центр економіко-правових досліджень, створений за підтримки Конфедерації промисловості Данії, активно працює, адже будь-яка криза минає, але ж виходити з неї необхідно вже маючи плани розвитку у постпандемічний період.

Сьогодні пропонуємо до вашої уваги:

- дослідження стану промисловості України у 2019 році.

- очікування промислових підприємств у I кварталі 2020 року щодо перспектив розвитку їх ділової активності (зазначимо, що, з урахуванням обмежувальних заходів, маємо тенденцию до подальшого значного їх погіршення)

- перспективи розвитку промисловості України - бачення роботодавців (інвестиційні інструменти в рамках секторальних політик,монетарна, фіскальна, експортна політики тощо).


Публікуємо частину дослідження для швидкого ознайомлення:


"...Інвестиційні інструменти в рамках секторальних політик

1. Індустріальні парки ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4440 )

Інвестор не має нести витрат, пов'язаних з розвитком інфраструктури. Уряд або місцеві органи влади забезпечують інвестора земельною ділянкою з необхідною енергетичною і транспортною інфраструктурою. При відсутності в бюджеті коштів на розвиток інфраструктури, використовується формат державно-приватного партнерства, коли внеском держави/місцевих органів влади є звільнення інвестора від сплати податку на прибуток та доходи фізичних осіб у вигляді заробітної плати на суму інвестицій в інфраструктурне облаштування.

Індустріальні парки слід розглядати як інструмент створення виробничої площадки з інфраструктурою.

Також на Індустріальні парки повинен поширюватися спеціальний режим ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3850 ) інвестиційної та інноваційної діяльності, наведений вище.

Додаткові інвестиційні стимули для Індустріальних парків:

• надання субсидій на кожне створене робоче місце та/або перенавчання (за умови збереження робочого місця протягом 6-12 місяців). Обов'язкова вимога до інвестора - досягнення необхідного рівня локалізації/ ступеня переробки (для уникнення крупно-вузлового «викруткового» збирання);

• незмінність (не погіршення) умов ведення бізнесу на території індустріального парку на період його існування.

Індустріальні парки повинні мати спеціалізацію за ознаками вертикальної інтеграції (кластерність)
..."





Повна версія дослідження (для завантаження):



Огигінал новини «ФРУ: Індустріальні парки слід розглядати як інструмент створення виробничої площадки з інфраструктурою» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6436
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php