І-й етап WorldSkills Ukraine: майже 1200 конкурсантів, дві області-лідери, а найбільша активність серед зварників та кухарів


У 24 регіонах країни завершився відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності WorldSkills Ukraine.



Цього року у ньому взяв участь 1191 учасник, з них 908 учнів профтехів, 140 студентів вишів та 141 молодий робітник. Такі дані подає директорат професійної освіти МОН сьогодні, 12 грудня 2019 року, аналізуючи інформацію з областей.

“Конкурс є одним із майданчиків, де молоді та амбітні фахівці можуть показати свої вміння, привернути увагу потенційного роботодавця і загалом довести свою професійну майстерність. І те, що кількість учасників щороку збільшується, тільки доводить їхню зацікавленість у конкурсі. Зі свого боку ми розуміємо наскільки важливо покращувати якість WorldSkills Ukraine”, – повідомив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Так, 2019 року учасники змагалися за такими напрямами:

зварювальні роботи
технології моди
кондитерське мистецтво
кулінарне мистецтво
перукарське мистецтво
електромонтажні роботи
мехатроніка
слюсарні роботи
підйом та транспортування вантажів
кладка цегли
токарні роботи
роботи на верстатах ЧПУ
експлуатація та обслуговування залізничного транспорту
експлуатація навантажувально-розвантажувальної техніки
водні технології
експлуатація дорожньо-будівельної техніки
обслуговування важкої техніки

І-й етап WorldSkills Ukraine: майже 1200 конкурсантів, дві області-лідери, а найбільша активність серед зварників та кухарів ( /prog/data/upimages/1312760963000.png )


Серед них найбільш затребуваними серед учасників виявились зварювальні роботи (215 учасників) та кулінарне мистецтво (201 учасник). Найменш популярними – водні технології та експлуатація навантажувально-розвантажувальної техніки – по 2 учасники.

Оскільки регіони самостійно обирали локації та перелік компетентностей, за якими проводились регіональні відбори, вже зараз можна виокремити області-лідери – Львівську та Дніпропетровську. Вони залучили до конкурсу найбільше учасників – понад 100 за підсумками усіх категорій. Натомість у Тернопільській та Закарпатській областях у конкурсі взяли участь найменше учасників – 10 і 15 відповідно.

Наразі молодь, яка виборола першість за різними видами компетентностей, готуватиметься до фіналу. Він проводиться на всеукраїнському рівні в квітні-травні, про що організатори заздалегідь повідомляють учасників.

Конкурс організовують в Україні вже чотири роки поспіль. За цей час змагання проводилися за різною кількістю компетентностей: 2016-го їх було 11, 2017-го – 8, 2018-го – 7, 2019-го – 17.



Огигінал новини «І-й етап WorldSkills Ukraine: майже 1200 конкурсантів, дві області-лідери, а найбільша активність серед зварників та кухарів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6292
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php