НБУ: Випущено пам'ятну монету - 175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка


Пам'ятна монета "175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=646 )" вводиться в обіг з 5 вересня 2019 року

Монета присвячена одному з найстаріших музичних навчальних закладів в Україні та Європі, який за результатами своєї діяльності здобув загальнодержавне та міжнародне визнання.

Виникнення та існування академії тісно пов’язані з діяльністю музичних навчальних закладів Львова, історія яких сягає ХІХ століття. У музичній академії здобули освіту такі зірки музичної сцени, як С. Крушельницька, Д. Січинський, О. Мишуга, В. Барвінський, М. Скорик та багато інших.

На аверсі монети розміщено стилізовану композицію: на тлі нотних рядків зображено музичний інструмент – ліру, угорі якої – малий Державний Герб України, під ним написи: УКРАЇНА/2/ГРИВНІ; унизу: логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та рік карбування монети – 2019.

На реверсі монети розміщено зображення будівлі академії, над яким – портрет композитора і педагога Миколи Лисенка та написи: ЛЬВІВСЬКА НАЦІОНАЛЬНА МУЗИЧНА АКАДЕМІЯ ІМЕНІ М. В. ЛИСЕНКА ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=646 ) (угорі півколом), 175/РОКІВ (унизу).

Номінал монети - 2 гривні


Докладніше на сайті bank.gov.ua ( https://bank.gov.ua/news/all/pamyatna-moneta-175-rokiv-z-chasu-zasnuvannya-lvivskoyi-natsionalnoyi-muzichnoyi-akademiyi-imeni-mv-lisenka-vvoditsya-v-obig-z-5-veresnya-2019-roku )


За інформацією:
bank.gov.ua ( bank.gov.ua )




Додатково:

НБУ ввів у обіг чотири пам’ятні монети до 100-річчя НАНУ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5850 )

НБУ: Пам'ятні монети ВНЗ України (станом на 07.06.2018) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5653 )



Огигінал новини «НБУ: Випущено пам'ятну монету - 175 років з часу заснування Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6187
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php