Опубліковано закон про фахову передвищу освіту


9 липня 2019 року у виданні «Голос України» опубліковано Закон України «Про фахову передвищу освіту», який набере чинності 9 серпня 2019 року.



Як уже повідомлялося, законом ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2745-viii ) визначено порядок, умови, форми та особливості здобуття фахової передвищої освіти та врегульовано суспільні відносини, що виникають у процесі реалізації конституційного права людини на освіту, прав та обов’язків фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у реалізації цього права, а також визначено компетенцію державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері фахової передвищої освіти.

Законом встановлено основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування системи фахової передвищої освіти, створено умови для поєднання освіти з виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави.



Огигінал новини «Опубліковано закон про фахову передвищу освіту» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6129&id=5923
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php