Вступ 2019: на сайті МОН розміщені графіки творчих конкурсів на бакалаврат до більшості вишів


МОН погодило графіки творчих конкурсів для більшості вишів та розміщує їх усі разом на своєму сайті, щоб кожен вступник мав доступ до цієї інформації у будь-який час.



Відповідний список опублікований 5 квітня 2019 року, в розділі «Вступна кампанія 2019».

Для зручності користувачів інформація структурована за регіонами. Вона буде оновлюватися залежно від надходження даних від ЗВО.

Звертаємо увагу, що на сайті МОН розміщені дати творчих конкурсів для вступу на бакалавра на бюджет за денною формою навчання (на базі 11-ти класів). Докладніше про те, о котрій годині, де саме та які умови проведення цих випробувань, можна уточнити безпосередньо в обраному виші. Також конкретно у закладі необхідно дізнаватися графік конкурсів на інші форми навчання та освітні рівні.

«На цей рік ми вперше передбачили в Умовах прийому, що творчі конкурси у ЗВО мають проходити у кілька сесій, а їхні графіки заклади повинні погоджувати з МОН. Це зроблено для того, щоб уникнути суцільних збігів у часі проведення таких випробувань у різних вишах. Адже раніше надходили звернення від вступників, що творчі конкурси проводяться за таким розкладом, коли неможливо їх пройти одразу в кількох ЗВО. Під час цьогорічної вступної кампанії таких проблем буде значно менше», – пояснив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Він також додав, що на вступників чекає ще одна зміна в творчих конкурсах. Для вступу на бюджет вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Незначне виключення лише для спеціальності «Музичне мистецтво» – до 12 липня. Водночас заклади вищої освіти можуть проводити додаткову сесію творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.

«Таким чином ми створимо рівні умови для всіх учасників – незалежно від їхніх оцінок ЗНО, які не надаватимуться закладам під час проведення творчих конкурсів», – наголосив Олег Шаров.

Окремо він також звернувся до представників вишів, які подавали до МОН документи на погодження графіків, але не знайшли себе у списках, розміщених на сайті. У такому разі необхідно написати на електронну адресу kernychna@mon.gov.ua , прикріпивши скан-копію надісланого документа та вказавши контакти виконавця для оперативного зв’язку.

Довідково: Творчий конкурс – це етап конкурсного відбору, в якому перевіряються та оцінюються творчі та/або фізичні здібності вступника. Підсумок конкурсу впливає на розмір конкурсного балу. 2019 року творчі конкурси проводитимуться за такими спеціальностями:

017 Фізична культура і спорт
021 Аудіовізуальне мистецтво та виробництво
022 Дизайн (за спеціалізаціями «Графічний дизайн», «Дизайн одягу (взуття)», «Дизайн середовища», «Промисловий дизайн»)
023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація
024 Хореографія
025 Музичне мистецтво
026 Сценічне мистецтво
191 Архітектура та містобудування

За спеціальностями, зазначеними нижче, творчий конкурс з випробування з фізичної підготовки проводиться вищими військовими навчальними закладами (військовими навчальними підрозділами закладів вищої освіти) за розкладом, який вони визначають згідно зі статутними документами.

251 Державна безпека
252 Безпека державного кордону
253 Військове управління (за видами збройних сил)
254 Забезпечення військ (сил)
255 Озброєння та військова техніка
256 Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)
261 Пожежна безпека
262 Правоохоронна діяльність



Огигінал новини «Вступ 2019: на сайті МОН розміщені графіки творчих конкурсів на бакалаврат до більшості вишів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6012
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php