Уряд спростив процедуру реєстрації технологій – вона буде в електронному форматі та з меншою кількістю документів – постанова КМУ


Відтепер реєстрація технологій, що створені чи придбані за кошти бюджету або державними підприємствами, відбуватиметься через електронну систему.



Тож науковцям не треба буде подавати до МОН низку документів у паперовій формі.

Відповідну постанову Уряд прийняв сьогодні, 27 лютого 2019 року.

«Цим документом ми значно спростили і зробили зручнішою процедуру реєстрації тих технологій, на створення чи купівлю яких витратила кошти держава. Раніше науковцям потрібно було заповнювати низку документів у паперовому вигляді і везти їх особисто або надсилати поштою до МОН. Тепер заповнення та відправка документів на реєстрацію буде через електронну систему», – повідомила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Так, віддалений доступ надаватимуть певному представнику установи, якого уповноважать на реєстрацію. Через особистий електронний кабінет він заповнюватиме спеціальну форму та надсилатиме її до МОН для перевірки та реєстрації технології.
інноваційна діяльність та трансфер технологій

Водночас, варто відзначити, що для технологій, які містять секретну або службову інформацію, залишається нинішній формат реєстрації.

Спрощення торкнулося також переліку документів, які необхідно подавати розробниками і власниками технологій для реєстрації. Зокрема, зі списку вилучено довідку про наявність повного комплекту документів щодо технології згідно з ДСТУ 3974-2000.

Найближчим часом відповідні зміни щодо реєстрації буде внесено до Інструкції з оформлення Реєстраційної картки технології та її складових, затвердженої наказом МОН від 09 листопада 2015 року № 1156. Там буде докладніше прописано процедуру електронної реєстрації. Також актуальна інформація про реєстрацію технологій доступна на офіційному веб-сайті МОН у розділі «Державна реєстрація технологій».



Огигінал новини «Уряд спростив процедуру реєстрації технологій – вона буде в електронному форматі та з меншою кількістю документів – постанова КМУ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5971
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php