КМУ: Про продовження пілотного проекту “Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади” до 31 грудня 2019 року


30 січня за ініціативи Першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва Уряд ухвалив рішення про продовження пілотного проекту “Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади” до 31 грудня 2019 року.

У рамках Національної програми Уряд запросить на стажування в міністерствах (крім Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони), Секретаріаті Кабінету Міністрів України та Національному агентстві з питань державної служби студентів 3-4 курсів, студентів-магістрів та випускників.

“Національна програма стажувань – це “єдине вікно” залучення молоді до роботи на державній службі. В правилах стажування ми закладаємо принцип рівності – кожен, хто відповідає критеріям, зможе подати заявку он-лайн, скласти тест і пройти стажування в Міністерстві”, – зазначив Степан Кубів.

Він пояснив, що централізований набір стажерів дозволить створити передбачувані правила гри, як результат – випускники зможуть планувати старт своєї кар’єри з урахуванням можливості стажування в Уряді.

Як відомо, у червні-вересні 2018 року учасники першого набору Національної програми стажувань пройшли стажування в шести міністерствах, Секретаріаті Кабінету Міністрів, Офісі віце-прем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Через три місяці після завершення стажування 9 з 42 учасників першого набору пройшли конкурси та працюють на державу в міністерствах, проектних офісах чи державних установах. 27 учасників продовжили навчання у вищих навчальних закладах”
, – розповіла радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Роксолана Підласа, яка здійснювала операційне керівництво Національною програмою стажувань.

Роксолана Підласа додала, що у 2019 році очікується два набори стажерів (весняний та літній), а тривалість стажування складатиме 3 місяці.





kmu.gov.ua ( https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-prodovzhiv-nacionalnu-programu-stazhuvan-u-covv-na-2019-rik )



Огигінал новини «КМУ: Про продовження пілотного проекту “Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади” до 31 грудня 2019 року» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5929
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php