Юрій Сухін: Конфлікт Міністерства охорони здоров’я з ОНМедУ негативно вплинув на вступну кампанію і міжнародний імідж вишу


Нова адміністрація ОНМедУ налаштована на максимальну відкритість


Конфлікт Міністерства охорони здоров’я з Одеським національним медичним університетом негативно вплинув на вступну кампанію і міжнародний імідж вишу. Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків ректора ОНМедУ Юрій Сухін в ефірі програми «Реальне життя» на каналі А1.



Він повідомив, що в 2018 році на перший курс вступили менше на 200 іноземних студентів. У колишні роки кількість першокурсників-іноземців в середньому становила 1000 осіб. До цього моменту вдалося врегулювати ситуацію з Міграційною службою: студенти отримали всі документи і зараз прописуються в університетському гуртожитку. «Крім того, були проблеми зі студентами з нашої країни, ми не могли видати їм студентські квитки. Зараз питання вирішене», – сказав Юрій Сухін.

На зустрічі зі студентським активом, крім інших, обговорювали й питання преміювання студентів за навчальні досягнення. На ці цілі передбачено 1,5 млн грн.

Юрій Сухін повідомив, що адміністрація вишу повернула контроль над офіційним сайтом навчального закладу та двома газетами, які видає ОНМедУ. Невдовзі буде налагоджена робота офіційних представництв ВНЗ у соціальних мережах. Т.в.о. ректора запевнив, що нова адміністрація ОНМедУ налаштована на максимальну відкритість і публічність.

Нагадаємо, конфлікт Міністерства охорони здоров’я з Одеським медуніверситетом триває близько двох років. Неодноразово виш зазнавав силових атак і блокування з боку невідомих людей. Колектив вишу обрав т.в.о. ректора Юрія Сухіна і звернувся до керівництва країни з вдячністю за «вирішення ситуації з самовільним захопленням влади в навчальному закладі сторонніми особами».

10 грудня державні виконавці розблокували діяльність вишу ( http://onmedu.edu.ua/svavillja-pripineno/ ): на виконання рішення Окружного адмінсуду Києва звільнили адміністративні приміщення вишу і ректорат, а обраний колективом і студентами виконувач обов’язків ректора Юрій Сухін зміг взятися за виконання службових обов’язків.


onmedu.edu.ua ( http://onmedu.edu.ua/nova-administracija-onmedu-nalashtovana-na-maksimalnu-vidkritist-jurij-suhin/ ),
youtube.com ( https://www.youtube.com/watch?v=-jQBL1LCYXE )





Додатково:

МОЗ України достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медуніверситету ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5700 )

"Ваше здоров'я": Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5879 )

Ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення вишу і про замах на його життя ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5830 )

Катерина Амосова: "Суд зупинив дію нікчемного наказу в.о. міністра Супрун про моє повторне звільнення..." ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5883 )

"Ваше здоров'я": Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5879 )



Огигінал новини «Юрій Сухін: Конфлікт Міністерства охорони здоров’я з ОНМедУ негативно вплинув на вступну кампанію і міжнародний імідж вишу» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5884
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php