Оптимізація навчального процесу в ОНУ ім. Мечникова: 2 місяці зимових канікул допоможуть вишу заощадити 6 мільйонів гривень


Зимові канікули ОНУ ім. Мечникова: як чотири роки поспiль

Щорічна процедура переходу Одеського національного університету імені І.І. Мечникова на пролонговані зимові канікули викликає традиційний сплеск інтересу медіа Одеси і України.

З метою оптимізації витрат на оплату комунальних послуг, канікули з січня по лютий практикуються в університеті на протязі 4 років. При цьому график освiтнього процесу на початку навчального року корелюється таким чином, щоб увесь обсяг учбового навантаження був освоєн вчасно, без порушення програм.

“ Зимові канікули за затвердженим в травні 2018 року графіком навчального процесу почнуться 1 січня і закінчаться 24 лютого. Студенти зможуть здати зимову сесiю до 28 грудня. На час канікул гуртожитки будуть опалюватися у штатному режимi. Певний температурний режим буде і у навчальних корпусах, обсерваторії, теплицях ботанічного саду, наукових лабораторіях і бібліотеці, усюди, де працюватимуть спiвробiтники ОНУ»
, - повідомив на брифінгу 11.12.2018 ректор ОНУ Ігор Коваль.

Оптимізація навчального процесу дозволяє за рахунок двомісячних канікул, при яких корпуси університету переходять у режим економії енергії, заощадити за зиму близько 6 мільйонів гривень. Завдяки цьому можливо уникати зайвих скорочень у штатному розкладi, - зазначив ректор.

Як уточнює голова ради ректорів Сергій Степаненко, питання про продовження навчання у зимовий час і тривалості зимових студентських канікул кожен учбовий заклад, згідно із законодавством, вирішує самостійно.

Аналогічне рішення про пролонгованi зимовi канікули прийнято і в інших установах вищої освіти міста.

Вперше практика тривалих зимових канікул була застосована у бiльшостi навчальних закладiв України у 2011 - 2012 навчальному році, а в подальшому стала звичайною.


Прес-служба ОНУ ім. Мечникова ( http://onu.edu.ua/uk/news/zymovi-kanikuly-onu-im-mechnykova-iak-chotyry-roky-pospil )




Додатково:

Зарегистрирован законопроект о внесении изменений в ЗУ «О высшем образовании» усиливающий автономию университетов ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5797 )

Ректор ОГЭКУ Сергей Степаненко: Эксперимент ценою судеб ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4869 )



Огигінал новини «Оптимізація навчального процесу в ОНУ ім. Мечникова: 2 місяці зимових канікул допоможуть вишу заощадити 6 мільйонів гривень» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5875
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php