МОЗ пропонує для медичних університетів та освітніх інституцій: проект “Реформа медичної освіти в Україні”


Можливості для медичних університетів та освітніх інституцій: проект “Реформа медичної освіти в Україні”

Заклади вищої медичної освіти, а також училища, коледжі, факультети й інститути медсестринства мають можливість підвищити якість навчального процесу завдяки проекту “Реформа медичної освіти в Україні”, який реалізовує МОЗ України разом з Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я.

Цей проект започаткований Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва. Основним завданням “Реформи медичної освіти” є допомога університетам у впровадженні освітніх інновацій в рамках реформи медичної освіти МОЗ України.


ДЛЯ КОГО ЦЕЙ ПРОЕКТ

Це проект для:

1. Медичних університетів, де здобувають освіту майбутні лікарі загальної практики та сімейної медицини, а також керівники закладів, у яких надається первинна медична допомога.

Подавати заявку на участь у проекті можуть ті заклади вищої освіти, в яких є медичний факультет з бакалаврською та післядипломною освітою, а також кафедра сімейної медицини й загальної практики та спеціалізації в галузі сімейної медицини (інтернатури).

За результатами конкурсного відбору буде обрано три заклади вищої освіти для участі у проекті.

2. Медичних освітніх інституцій для медсестер - училищ, коледжів, факультетів, інститутів медсестринства.

За результатами конкурсного відбору буде обрано три медичні освітні інституції для медсестер для участі у проекті.

Що отримають учасники проекту:

- експертну, нормативну та освітню підтримку в процесі підвищення якості освіти;
- відкриття та оснащення симуляційного центру для опанування базових клінічних навичок;
- зростання привабливості закладу освіти для студентів за рахунок впровадження інноваційних технологій, у тому числі е-навчання;
- зростання престижності закладу освіти для викладачів завдяки збільшенню можливостей професійного розвитку через організацію тренінгів зі студентоорієнтованого навчання та створення можливостей для міжнародної співпраці;
- розвиток культури академічної доброчесності в закладі освіти;
- підвищення рейтингу закладу освіти з-поміж інших навчальних закладів через посилення міжнародної співпраці;
- розвиток дослідницьких спроможностей у закладі освіти;
підвищення інституційної спроможності до ведення проектної діяльності.


Проект реалізовуватиметься з 2018 по 2022 роки.

Докладніше на сайті moz.gov.ua >>> ( http://moz.gov.ua/article/internship/mozhlivosti-dlja-medichnih-universitetiv-ta-osvitnih-institucij-proekt-reforma-medichnoi-osviti-v-ukraini )



moz.gov.ua ( http://moz.gov.ua/article/internship/mozhlivosti-dlja-medichnih-universitetiv-ta-osvitnih-institucij-proekt-reforma-medichnoi-osviti-v-ukraini )





Додатково:

Нові вимоги до абітурієнтів медичних і фармацевтичних закладів вищої освіти: Результати вступної кампанії 2018 року ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5809 )

Автономія медичних ЗВО 2018: Стан справ у НМУ ім.Богомольця станом на 11.10.2018 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5796 )



Огигінал новини «МОЗ пропонує для медичних університетів та освітніх інституцій: проект “Реформа медичної освіти в Україні”» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5822
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php