Автономія ВНЗ 2018: Стан справ у НМУ ім.Богомольця станом на 11.10.2018


Доволі заплутана ситуація складається навколо НМУ ім. Богомольця. Якщо коротко, то після чергового звільнення Катерини Амосової з посади ректора, в мережі Інтернет можливо побачити наступне:

1. МОЗ, програючи ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5786 ) у судах (востаннє - 01.10.2018 ( http://nmu.life/news/uhvala-okruzhnogo-administratyvnogo-sudu-stosovno-vyznannya-protypravnymy-diyi-mozu-ta-skasuvannya-jogo-nakaziv/ )) Катерині Амосовій, ввело в університет нову ( http://nmu.life/news/yak-virtualna-administratsiya-nmu-peretvoryuye-universytet-na-zonu-2/ ) адміністрацію.

2. Вважаючи рішення суду - "сумнівними" ( http://moz.gov.ua/article/news/pecherskij-sud-vinis-chergove-sumnivne-rishennja-schodo-kolishnoi-rektorki-nmu-im-oo-bogomolcja ) МОЗ України залучило до співпраці ( http://moz.gov.ua/article/news/do-rozv‘jazannja-problemi-z-blokuvannjam-roboti-dvoh-najbilshih-medichnih-universitetiv-ukraini-doluchilisja-profilni-ministerstva-ta-nacionalna-policija ) Національну поліцію України, Міністерство освіти і науки України та представників Міністерства юстиції України.


3. Станом на 11.10.2018 є:

- Будівлі та територію НМУ за допомогою поліції ( http://nmu.life/news/yak-virtualna-administratsiya-nmu-peretvoryuye-universytet-na-zonu-2/ ) контролюють не визнані ( http://nmu.life/news/uhvala-okruzhnogo-administratyvnogo-sudu-stosovno-vyznannya-protypravnymy-diyi-mozu-ta-skasuvannya-jogo-nakaziv/ ) судами нові управлінці.

Автономія ВНЗ 2018: Стан справ у НМУ ім.Богомольця станом на 11.10.2018 ( /prog/data/upimages/nmuua_12102018.jpg )


В черговому повідомленні ( http://nmu.ua/news/informatsiya-pro-povernennya-kontrolyu-zakonnoyi-administratsiyi-nad-uchbovymy-korpusamy-po-pr-peremogy-34/ ) нових керівників відрапортовано: "Нова охорона забезпечить недопущення звільнених осіб, у тому числі і колишніх проректорів, до подальшого виконання їх злочинних обов‘язків."



- Зі своєї сторони Катерина Амосова у facebook ( https://www.facebook.com/958320770906675/photos/958322794239806/ ) повідомила наступне:

" ...Я розраховую, як прагматик, і вірю, як ідеаліст, що вікно справедливості ще не зачинене повністю, і, що навіть найвпливовіших персон у владі можна змусити поважати закони України і виконувати їх."

На сайті nmu.life ( http://nmu.life ) можливо знайти інформацію про скасування наказів нової адміністрації.



На останок: У запиті про університет на сайті Мінюсту маємо таке

Автономія ВНЗ 2018: Стан справ у НМУ ім.Богомольця станом на 11.10.2018 ( /prog/data/upimages/nmu_minyust_12102018.jpg )




За інформацією:
moz.gov.ua ( http://moz.gov.ua/article/news/do-rozv‘jazannja-problemi-z-blokuvannjam-roboti-dvoh-najbilshih-medichnih-universitetiv-ukraini-doluchilisja-profilni-ministerstva-ta-nacionalna-policija ),
minjust.gov.ua ( https://minjust.gov.ua/search/list/filters/name=події%20медичний%20університет%20ім.%20Богомольця; ),
nmu.ua ( http://nmu.ua ),
nmu.life ( http://nmu.life )






Додатково:

Що робить поліція в НМУ ім. Богомольця?: Як віртуальна "адміністрація" перетворює медичний виш на «ЗОНУ» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5793 )

Студпрламент НМУ імені О.О.Богомольця звернувся до МОН: Ми підтримуємо ректора Катерину Амосову ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5780 )

Керівники провідних вишів України звернулися до Генпрокурора за захистом від протиправних дій щодо НМУ імені Богомольця ( https://ukranews.com/ua/news/542788-kerivnyky-providnykh-vyshiv-ukrainy-zvernulysya-do-genprokurora-za-zakhystom-vid-protypravnykh-diy )



Огигінал новини «Автономія ВНЗ 2018: Стан справ у НМУ ім.Богомольця станом на 11.10.2018» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5796
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php