Ярослав Цехмістер - в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця: "У кожного громадянина є задеклароване Конституцією право не виконувати злочинні накази"


ВІДБУЛАСЬ ОПЕРАТИВНА РОБОЧА НАРАДА РЕКТОРАТА

17 вересня в морфологічному корпусі НМУ імені О.О. Богомольця відбулась оперативна робоча нарада під головуванням голови Вченої ради, члена-кореспондента НАМН України, доктора медичних наук, професора Катерини Амосової та виконуючого обов’язки ректора, першого проректора з науково-педагогічної роботи, члена-кореспондента НАМН України професора Ярослава Цехмістера.

На нараді були присутні всі проектори, декани та керівники структурних підрозділів.

В ході наради було обговорено питання щодо ситуації, яка склалась в Університеті. Було надано інформацію щодо заблокованої роботи Адміністративного корпусу. Нагадаємо, 14 вересня з приміщення ректорату НМУ були примусово виведені охоронці, які законно (на підставі виграного тендеру) виконували свої функціональні обов’язки з охорони державного об’єкту, заведені нові люди. А вже у неділю у приміщення ректорату зайшла група людей, які незаконно проникли в кабінети та почали виносити звідти документи і матеріальні цінності.

Задля забезпечення ефективної роботи структурних підрозділів Адміністрацією Університету було видано наказ розмістити на площах НМУ імені О.О. Богомольця (м. Київ, просп. Перемоги, 34, вул. Зоологічна, 1) адміністративні структурні підрозділи Університету, що знаходились за адресою буд. Т.Шевченка, 13.

Професор Катерина Амосова у своєму виступі наголосила, що робота Університету триває в штатному режимі. Адже, головне, у цій складній ситуації, не допустити жодних проблем в організації навчального процесу. Катерина Миколаївна також акцентувала, що НМУ, як головний медичний заклад вищої освіти держави, має підготувати свої пропозиції до Концепції розвитку вищої освіти, запропонованої МОЗ України. Після обговорень на факультетах, кафедрах інформація про пропозиції буде винесена на засідання Вченої ради.

В ході наради виступили виконуючий обов’язки ректора, перший проректор з науково-педагогічної роботи, член-кореспондент НАМН України професор Ярослав Цехмістер, який акцентував на тому, що у кожного громадянина є задеклароване Конституцією право не виконувати злочинні накази.

Виступили проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, проректор з наукової роботи, професор Тетяна Черенько.

Проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професор Олександр Никитюк зазначив, що заборгованість по стипендіях і зарплатах в НМУ відсутня, розрахунки за комунальні послуги проведені вчасно, гуртожитки працюють у штатному режимі, гаряче водопостачання відновлене, заплановані ремонтні роботи у приміщеннях Університету виконані вчасно.

Також на нараді виступили декани факультетів (декан медичного факультету № 1 Володимир Мельник, декан медичного факультету № 2 Наталія Літвінова, декан стоматологічного факультету Наталія Біденко), які наголосили на тому, що навчальний процес на факультетах розпочато без проблем.

Проректори, декани, члени ректорату одноголосно висловили свою позицію щодо непідтримки псевдо-в.о.ректора Олександра Науменка та його наказів і розпоряджень.


nmu.ua ( http://nmu.ua/news/vidbulas-operatyvna-robocha-narada-rektorata/ )





Додатково:

Відкрите звернення НМУ імені О.О.Богомольця до керівництва країни ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5588 )



Огигінал новини «Ярослав Цехмістер - в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця: "У кожного громадянина є задеклароване Конституцією право не виконувати злочинні накази"» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5762
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php