Антимонопольний комітет вивчає вартість пробного ЗНО


Антимонопольний комітет України проводить аналіз розробленого Міністерством освіти і науки України проекту Положення про надання платної послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Як повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України, висновки з цього приводу Комітет надасть у лютому цього року.

Зокрема, Міносвіти та Український центр оцінювання якості освіти, виконуючи рекомендації Комітету, розробили і надали на погодження проект положення щодо надання платної послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

"Відтак фахівці Антимонопольного комітету ретельно проаналізують цей документ на предмет формування вичерпного переліку витрат, що можуть закладатися до вартості пробного зовнішнього незалежного оцінювання, яке проводять регіональні центри оцінювання якості освіти, - повідомив в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко. - І у тісній співпраці з Міністерством освіти ми, впевнений, забезпечимо прозоре ціноутворення і обґрунтовану вартість цієї послуги, на що очікують тисячі українських родин".

Як відомо, у грудні 2009 року Комітет офіційно зобов'язав Міносвіти та Український центр оцінювання якості освіти розробити методику розрахунку витрат, з яких формуватиметься плата за пробне оцінювання. За висновками Комітету, це дозволить визначити економічно обґрунтовану вартість послуги, яка сьогодні надається в усіх регіонах країни.

Крім того, Міносвіти має забезпечувати належний контроль за дотриманням Центром і його регіональними підрозділами встановленого порядку проведення пробного незалежного оцінювання та розрахунку вартості цієї послуги.




Огигінал новини «Антимонопольний комітет вивчає вартість пробного ЗНО» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=572
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php