"Future of Ukraine": Українці допоможуть Маску колонізувати Марс


obozrevatel.com ( https://www.obozrevatel.com/ukr/society/ukraintsi-dopomozhut-masku-kolonizuvati-mars.htm ): Представники лідерів світового авіапрому в Україні, компанії "Боїнг Україна", "Прогрестех Україна", "Тукана Інжинірінг Україна" у співпраці з Благодійним Фондом Святого Володимира та КПІ ім. Ігоря Сікорського започаткували новий проект, спрямований на пошук серед студентської і шкільної молоді майбутніх Сікорських, Корольових, Патонів.

Цей проект під назвою Фестиваль інженерних талантів "Future of Ukraine" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5660 ) відрізняється від традиційних всеукраїнських предметних олімпіад тим, що учасникам не пропонується розв’язати традиційні олімпіадні задачі з тих, чи інших предметів. Вони мають розробити рішення нових, нестандартних, комплексних завдань, які ніколи раніше їм не зустрічалися в шкільній чи студентській практиці.

\ ( /prog/data/upimages/obozr_1.jpg )


Перший тур проводився в дистанційному режимі 4 травня цього року. Студентам, що вирішили спробувати в ньому свої сили, було запропоновано пройти електронне онлайн- тестування з математики та фізики, підсилене завданнями інженерного спрямування. За його результатами в другий тур вийшло п’ятдесят учасників, які представляли дев’ять українських університетів з різних регіонів України.

Протягом другого туру, який відбувся 12 травня в Києві і Харкові, півфіналістам було запропоновано допомогти команді Ілона Маска в підкоренні Марса. Вони повинні були індивідуально вирішувати дуже нестандартні інженерні завдання, посилені фундаментальними та ІТ модулями, при максимально загальних вимогах до результату та повній відсутності будь-яких рекомендацій до способу його отримання.

Третій тур (до нього вийшло 30 студентів) проводився 7-9 червня на базі "КПІ імені Ігоря Сікорського". В програму цього туру входили не лише пошуки найкращих інженерних рішень учасниками, але й тренінги на базі Стартап-школи "Sikorsky Challenge" з підготовки презентації проектів, індивідуальні презентації учасників за темою "My Engineering Future" англійською мовою, спілкування членів журі з учасниками під час спостереження за ходом роботи над проектами і, звісно, захист проектів.

\ ( /prog/data/upimages/obozr_2.jpg )


Метою цього туру було виявлення авторів кращих інженерних розробок, спрямованих на "оздоровлення" екологічної ситуації в Україні. Командам було запропоновано розробити оригінальну комплексну систему для очищення найбільших водоймищ країни. Робота над проектом вимагала знання фундаментальних, природничих та базових інженерних дисциплін, ділової англійської мови, креативного творчого підходу і нестандартного мислення. Завдання розроблялися силами науковців "КПІ імені Ігоря Сікорського" і фахівців провідних вітчизняних та зарубіжних інженерних компаній.

9 червня 2018 року журі Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів "Future of Ukraine‘2018" оголосило імена десяти переможців конкурсу в різних номінаціях. Ними виявилися: Анастасія Сусловець, Данило Єрмолов, Валерій Наполов, Ігор Калієнко, Микита Леонідов, Дмитро Колодійчик, Анастасія Літвінова – усі студенти Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" та Олег Митряшкін, Євген Бас, Максим Кабанець – студенти "Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського".

Переможці нагороджені поїздкою до найбільшої в світі авіакосмічної корпорації "Boeing" (м. Сієтл, штат Вашингтон, США) де вони зможуть побачити технології ХХІ століття, які, без перебільшення є одним з небагатьох технічних "див" світу. Фестиваль показав, що в нашій країні є багато талановитої молоді, здатної долати найскладніші технічні виклики сьогодення.




Додатково:

КПІ ім. Ігоря Сікорського та НПУ імені М.П.Драгоманова уклали угоду про співпрацю ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5652 )



Огигінал новини «"Future of Ukraine": Українці допоможуть Маску колонізувати Марс» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5671
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php