МОН: ТОП-6 ВИШІВ, В ЯКИХ ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЯ ВСТУПНИКИ НА ЗНО В МАГІСТРАТУРУ


В українських вишах завершилася реєстрація на «ЗНО в магістратуру» – загалом складати тестування виявили бажання майже 36 тисяч вступників. Таку статистику надає Український центр оцінювання якості освіти, через сервіси якого приймальні комісії проводили реєстрацію.

Вступники мали зареєструватися в одному з закладів вищої освіти, де хочуть брати участь у конкурсному відборі.

Нагадуємо, що цього року тестування за технологією ЗНО для вступу в магістратуру складатимуть вступники на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування» та «Міжнародні відносини».

Найбільше (понад 1 тис) зареєструвалися в таких закладах:

- Національний університет «Одеська юридична академія» – 2114 осіб
- Національна академія внутрішніх справ – 2084 особи
- Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого – 2008 осіб
- Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 1721 особа
- Харківський національний університет внутрішніх справ – 1491 особа
- Львівський національний університет імені Івана Франка – 1029 осіб


Зокрема, всі вони мають скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської. Найбільше вступників зареєструвалося на англійську – понад 34,2 осіб та німецьку – близько 1,3 тис. Тестування з французької пройдуть майже 300 осіб, а з іспанської – 59.

Вступники на «Право» та «Міжнародне право» окрім ЄВІ складатимуть також єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з Права та Загальних навчальних правничих компетентностей. На це тестування зареєструвалося понад 18 тис осіб.

Загалом найбільше вступників (понад 1 тис) зареєструвалися для складання тестування в містах Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі, Запоріжжі, Вінниці.

Основна сесія ЄВІ відбудеться 11 липня, ЄФВВ – 13 липня.

Більше інформації можна переглянути за посиланням ( https://mon.gov.ua/ua/news/zno-v-magistraturu-hto-skladatime-yakimi-budut-testi-yak-zareyestruvatisya-ta-koli-ochikuvati-rezultati ), а також у відповідному Порядку організації та проведення вступних випробувань ( https://mon.gov.ua/ua/npa/nakaz-pro-zatverdzhennya-deyakih-normativno-pravovih-aktiv-z-pitan-organizaciyi-ta-provedennya-vstupnih-viprobuvan-dlya-vstupu-na-drugij-magisterskij-riven-vishoyi-osviti-v-2018-roci ).

Нагадуємо, що 4 червня для жителів окупованих територій запрацювали освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» ( https://mon.gov.ua/ua/news/vstup-bez-zno-pasportu-ta-atestatu-dlya-zhiteliv-okupovanih-teritorij-zapracyuvali-osvitni-centri-krim-ukrayina-ta-donbas-ukrayina ).


mon.gov.ua ( https://mon.gov.ua/ua/news/zno-v-magistraturu-top-6-vishiv-v-yakih-zareyestruvalisya-vstupniki )



Огигінал новини «МОН: ТОП-6 ВИШІВ, В ЯКИХ ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЯ ВСТУПНИКИ НА ЗНО В МАГІСТРАТУРУ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5655
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php