Прем’єр-міністр України: дохід українського вчителя треба довести до ринкового рівня


Зарплату українського вчителя, яка за останні два роки зросла, потрібно довести до ринкового рівня.



Це дозволить мотивувати викладачів працювати в Україні і підвищувати рівень освіти дітей та юнацтва в нашій державі за вітчизняними програмами і рідною мовою.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи в середній загальноосвітній школі №10 м. Ужгород, де Глава Уряду перебував з робочою поїздкою.

«Ми підвищили зарплату на 75%. Але цього не достатньо. На Закарпатті кількість вакансій вчителів – понад 1600 посад. Багато викладачів працюють за кордоном. Тож дохід вчителів, особливо в прикордонних областях, має бути конкурентним з колегами з сусідніх країн. У середньостроковій перспективі треба вивести зарплати українських вчителів на ринковий рівень», – сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що Україна переживає непростий етап трансформацій. «Нам непросто, але ми будемо працювати, аби Україна була успішною», – зазначив Прем’єр-міністр.

У цьому контексті він торкнувся теми мови і нагадав, що в Україні поважають мови всіх меншин, але державною є українська. І як громадяни України ми маємо знати її. І держава, зі свого боку, має забезпечити умови навчання: як на педагогічному рівні, так і на рівні широкого мовлення.



Огигінал новини «Прем’єр-міністр України: дохід українського вчителя треба довести до ринкового рівня» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5627
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php