КМУ: Про реорганізацію Донбаського державного технічного університету


Уряд прийняв рішення щодо реорганізації Донбаського державного технічного університету ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=685 ). Рішення прийняте з метою вирішення проблемних питань діяльності переміщених закладів вищої освіти ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3913 ), переведених з тимчасово окупованої території, яким держава приділяє значну увагу.

Реорганізація університету передбачає його приєднання до Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=609 ).

Актом передбачено, що витрати, пов’язані з реорганізацією, здійснюються в межах бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти і науки на підготовку кадрів, а студенти, які навчаються у Донбаському державному технічному університеті, продовжать навчання у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.



Кабінет Міністрів України
Розпорядження

від 10 травня 2018 р. № 301-р
Київ

Про реорганізацію Донбаського державного технічного університету



1. Погодитися з пропозицією Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Донбаського державного технічного університету шляхом приєднання до Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Реорганізацію здійснити в межах бюджетних призначень, передбачених зазначеному Міністерству для підготовки кадрів.

2. Установити, що Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля є правонаступником майна, прав та обов’язків Донбаського державного технічного університету.

3. Взяти до відома, що студенти Донбаського державного технічного університету продовжують навчання у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.


Прем’єр-міністрУкраїни
В. ГРОЙСМАН




kmu.gov.ua ( https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-reorganizaciyu-donbaskogo-derzhavnogo-tehnichnogo-universitetu )




Додатково:

Щорічний обсяг недофінансування державою освіти протягом останніх 5 років складає близько 15-20 % від потреби ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5418 )

КМУ: Про реорганізацію Академії муніципального управління
( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4954 )
Про ліквідацію вищого навчального закладу "Луганський державний інститут житлово-комунального господарства і будівництва" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=17&id=4162 )



Огигінал новини «КМУ: Про реорганізацію Донбаського державного технічного університету» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5623
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php