Лілія Гриневич: 100 пілотних шкіл НУШ – це опора для реформи загальної середньої освіти, як і 1 млрд 870 млн грн, які держава вкладе в її старт


100 шкіл, що пілотують новий державний стандарт початкової освіти, їхні вчителі, заступники директорів та директори – це агенти змін, які є опорою для реформи, через досвід яких ширяться фахові знання про наступні зміни.



Це підкреслила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час спілкування з учителями пілотних класів «Навчально-виховного об’єднання №25» м. Кропивницького в межах робочої поїздки в Кіровоградську область.

«Ми вже маємо перші результати навчання дітей у пілотних школах. І що найважливіше – ми досягли того, що діти хочуть ходити до школи. Зараз це одна з найгостріших проблем – втрата мотивації до навчання серед дітей молодшого віку. Однак потрібно розуміти, що без фінансових вкладень реалізація реформи неможлива. 100 пілотних шкіл НУШ – це опора для реформи загальної середньої освіти, як і 1млрд 870 млн грн, які держава вкладе в її старт », – повідомила Лілія Гриневич.

Зокрема, передбачено 998,7 млн на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями, 163,818 млн – на придбання техніки для початкової школи, 386,5 млн – на підвищення кваліфікації вчителів, 48,349 млн – на навчально-методичну літературу для початкових класів та 272,382 млн грн – на підручники для 1-го класу. Разом це становить 1 млрд 869 млн 812 тис гривень.
нова українська школа загальна середня освіта
Надрукувати

У «Навчально-виховному об’єднанні №25» два пілотні класи – по 30 та 32 учні відповідно. Для створення необхідного освітнього середовища в цих класах управління освіти міськради Кропивницького з серпня 2017 р. до лютого 2018 р. придбало меблі (шафи, столи, стільці), обладнання та наочно-дидактичні матеріали (моделі геометричних тіл та фігур, танграми, демонстраційні терези, математичні планшети, моделі механічних годинників тощо) на суму 73 тис 743 грн.

Учитель пілотного класу Людмила Журавльова зазначила, що новий стандарт вимагає значно більших зусиль від вчителя.

«Треба постійно та динамічно працювати з дітьми, це складно. Але так ти сам постійно вчишся, і це справді цікаво», – розповіла педагог.

Під час перебування Лілії Гриневич у закладі їй також розповіли, що школа 3 роки бере активну участь у проекті «English Cambridge Schools» – курс для учнів 1-11 класів, побудований на інноваційних методичних ідеях. Він дає можливість застосувати інтегрований підхід до процесу навчання англійської мови та використовувати навчальні й екзаменаційні матеріали, визнані в усьому світі.



Огигінал новини «Лілія Гриневич: 100 пілотних шкіл НУШ – це опора для реформи загальної середньої освіти, як і 1 млрд 870 млн грн, які держава вкладе в її старт» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5543
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php