Оприлюднено характеристики сертифікаційних робіт, завдання яких буде надруковано шрифтом Брайля


У розділі «предмети ЗНО» розміщено адаптовані версії характеристик сертифікаційних робіт з української мови і літератури, математики, історії України для осіб з порушеннями зору.

Також у цьому розділі розміщено критерії оцінювання завдань відкритої форми з української мови і літератури та математики.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури для осіб, які в процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля, міститиме 30 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено також 150 хвилин. Учасникам буде запропоновано розв’язати 20 завдань різних форм, 2 з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

З історії України тест міститиме 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин.

Під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання усі учасники, які в процесі навчання використовують шрифт Брайля, отримають тестовий зошит із завданнями сертифікаційної роботи та зошит відповідей. Відповіді на завдання мають бути записані рельєфно-крапковим шрифтом із використанням Брайлівського приладу для письма та грифеля з однієї сторони аркуша, починаючи з наступного після титульного.

Нагадуємо, 2018 року під час додаткової сесії з української мови і літератури, математики, історії України пройде апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання рельєфно-крапковий шрифт – шрифт Брайля.




Огигінал новини «Оприлюднено характеристики сертифікаційних робіт, завдання яких буде надруковано шрифтом Брайля» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5490
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php