МОН планує провести ще один конкурс для молодих вчених і збільшити для нього фінансування


Наступного року МОН планує збільшити обсяги фінансування конкурсу наукових робіт молодих вчених.



Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 10 листопада 2017 року.

«На жаль, зараз Україна відчуває суттєвий відтік молодих науковців закордон, де вони можуть стажуватися на сучасному обладнанні, продовжувати наукову кар’єру. Ми намагаємося змінити цю ситуацію, і одним з інструментів цього є спеціальний конкурс, який ми запровадили виключно для колективів молодих вчених у 2016 році. Зараз ми вже надали підтримку більш як 200 роботам на суму майже 38 мільйонів гривень. Наприклад, в цьому році в межах конкурсу ми передбачили кошти не лише на оплату праці, але й закупівлю матеріалів, дозакупівлю обладнання, наукові відрядження. Наступного року ми хочемо продовжити цей проект, і в майбутньому наростити обсяги фінансування конкурсу до 10-15 відсотків від загального бюджету Міністерства на наукові дослідження», – розповіла Міністр.

Вона додала, що метою конкурсу є не лише фінансування проектів, а й можливість дати шанс якомога більшій кількості молодих вчених хоча б раз стати керівником наукового проекту та отримати новий досвід.

Міністр також нагадала, що цього року МОН оплатило централізовану передплату для понад 100 українських вишів та наукових установ до найпопулярніших баз даних Scopus та Web of Science. Відтепер у кожному обласному центрі, а також містах Маріуполі, Кривому Розі, Мелітополі, Кременчуку вчені можуть знайти університет, де є доступ до таких баз, та безкоштовно скористатись ними.



Огигінал новини «МОН планує провести ще один конкурс для молодих вчених і збільшити для нього фінансування» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5439
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php