Представники КНУ імені Т.Г. Шевченка взяли участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі


З 5 по 8 вересня 2017 р. група співробітників географічного факультету КНУ імені Т.Г. Шевченка, сформована з представників кафедри метеорології та кліматології такафедри економічної та соціальної географії – доц. Шевченко О. Г., доц. Олійник Р. В., ас. Круківська А. В. та ас. Нич Т. В., яку очолив декан географічного факультету проф. Олійник Я. Б. взяла участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі (Фінляндія). Даний захід проходив у рамках проекту ECOIMPACT («Адаптивне навчальне середовище для розвитку компетенцій щодо впливу місцевої погоди, якості повітря і клімату на економіку та соціальне життя»), що фінансується Європейською комісією за програмою «ЕРАЗМУС+», та виконується консорціумом ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4938 ), до якого входить наш Університет.

Метою семінару було інтегрувати розроблені в рамках проекту секторальні короткотермінові курси в курс «Економічна метеорологія» і адаптувати його до навчальних програм університетів-членів консорціуму. Під час семінару була обговорена змістова частина курсів «Економічна метеорологія» для студентів бакалаврату і магістратури, розглянуті навчальні технології, що застосовуватимуться при викладанні курсу та особливості підготовки практичних занять з дисципліни з використанням технології інтернету речей (IoT).

Учасники також відвідали Фінський метеорологічний інститут, ознайомилися з його структурою, основними задачами та особливостями функціонування, заслухали презентації про можливості моделі SILAM (System for integrated modeling of Atmospheric composition), що застосовується для прогнозування рівня забруднення атмосферного повітря і моделі Enviro-HIRLAM (Environment High Resolution Limited Area Model), за допомогою якої може бути вирішена ціла низка різноманітних природоохоронних задач (адже, програмні модулі дають змогу здійснити чисельне прогнозування погоди та змоделювати траєкторії перенесення забруднювальних речовин в атмосфері).


Довідка про проект:



Представники КНУ імені Т.Г. Шевченка взяли участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі ( /prog/data/upimages/ecoimpact_2017_0.jpg )
Представники КНУ імені Т.Г. Шевченка взяли участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі ( /prog/data/upimages/ecoimpact_2017_1.jpg )
Представники КНУ імені Т.Г. Шевченка взяли участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі ( /prog/data/upimages/ecoimpact_2017_2.jpg )
Представники КНУ імені Т.Г. Шевченка взяли участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі ( /prog/data/upimages/ecoimpact_2017_3.jpg )



Завантажити Інформаційний бюлетень № 11 Опис проектів Еразмус+ КА2. Проекти співпраці: Розвиток потенціалу у сфері вищої освіти>>> ( https://erasmusplus.org.ua/korysna-informatsiia/korysni-materialy/category/6-novyny-ta-baza-proektiv.html?download=248:opys-proektiv-erazmus-svne-eks-tempus-2015-ta-2016-rr-erasmus-cbhe-projects-descriptions-2015-2016-calls )



За інформацією:
univ.kiev.ua ( http://www.univ.kiev.ua/en/news/8992 ),
erasmusplus.org.ua ( https://erasmusplus.org.ua/korysna-informatsiia/korysni-materialy/category/6-novyny-ta-baza-proektiv.html?download=248:opys-proektiv-erazmus-svne-eks-tempus-2015-ta-2016-rr-erasmus-cbhe-projects-descriptions-2015-2016-calls )



Огигінал новини «Представники КНУ імені Т.Г. Шевченка взяли участь у семінарі з економічної метеорології в Університеті Хельсінкі» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5384
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php