ТПП України: УКРАЇНЦІ ПЕРШИМИ У СВІТІ ОТРИМАЛИ ЦИФРОВІ ДИПЛОМИ


Кращі викладачі вітчизняних вишів із усіх регіонів України, які зацікавились найсучаснішими трендами у сфері машинного навчання, обробки й інтелектуального аналізу великих обсягів даних, беруть участь в освітньому проекті «Наука про дані», презентованому 15 серпня 2017 р. у Києві.

Освітня платформа, націлена на розвиток великих баз даних, була започаткована в Україні компанією Integrated Technology Laboratory (Intela, США) в рамках програми «Цифрова Україна» у тісній співпраці з Торгово-промисловою палатою України, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=689 ) та дата-центром «Парковий» ( https://datapark.com.ua/news/datatsentr-parkovyj-rozmistyt-na-svoyih-resursah-osvitnyu-platformu-ibm-ta-integrated-technology-laboratory/ ), що надав свої потужності для розміщення цифрової платформи освітньої програми.

Об’єднання зусиль українських фахівців із системного аналізу, моделювання, інтелектуального аналізу даних, статистики, економіки й екології та провідних спеціалістів компаній IBM, Tableau й Intela має за мету розробку та реалізацію спільних програм і проектів із машинного навчання, штучного інтелекту, аналізу великих баз даних та Інтернету речей.

За оцінками фахівців, у 2018-му році дефіцит спеціалістів, які володіють сучасними технологіями аналізу великих баз даних, сягне мільйона осіб. Наразі це найбільш затребувані фахівці в світі. В результаті реалізації освітнього проекту в Україні передбачено відкриття Центру компетенцій за участю вітчизняних вишів і передових IT гігантів. Він готуватиме не лише фахівців, а й проводитиме їх сертифікацію, розроблятиме програмні продукти і забезпечуватиме їх технічне супроводження.

Реалізація проекту передбачає проведення серії круглих столів, семінарів і тренінгів для викладачів вищих навчальних закладів. «Ця ініціатива сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських фахівців із цього напряму та впровадженню отриманих результатів у реальний сектор економіки, – зазначив генеральний директор і засновник компанії Intela, канадець українського походження Андрій Москальов.

Уперше у світі саме в Україні слухачам було видано цифровий диплом, реалізований за технологією блокчейн, що підтримується компанією ІВМ для бізнесу. Ця технологія широко використовується у криптоіндустрії та більш відома широкому загалу завдяки біткоіну. Головною перевагою цифрового диплому на базі блокчейну від IBM є унеможливлення підроблення документу та фальсифікації даних. Широке запровадження цифрового диплому повністю виключає корупційну складову і дає змогу будь-кому, будь-де, у будь-якій точці світу пересвідчитись у достовірності представлених даних. Цей амбітний проект повністю готовий із технічної точки зору, необхідні лише підтримка й участь українських владних та освітніх інституцій.

У першому тренінгу, що пройшов у рамках освітнього проекту «Наука про дані» з 12 серпня, вже взяли участь на безкоштовній основі 242 викладача з 48 вишів України. Отримані знання та навички вони зможуть застосувати вже найближчим часом у навчальному процесі при підготовці студентів, які мають володіти сучасними інноваційними технологіями.

У планах авторів проекту – поширення його не лише в вишах, а також і в школах нашої держави.

В України вкотре з’явився шанс взяти участь у змаганні за світовий освітній ринок у царині високих технологій. Дуже важливо цим шансом скористатися.



ucci.org.ua ( https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/ukrayintsi-pershimi-u-sviti-otrimali-tsifrovi-diplomi )





Додатково;


АНАЛИТИЧЕСКАЯ СИСТЕМА IBM WATSON ANALYTICS ПОЗВОЛЯЕТ ПРЕДСКАЗАТЬ, ОКОНЧИТ ЛИ СТУДЕНТ ИНСТИТУТ ИЛИ БРОСИТ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5343 )



Огигінал новини «ТПП України: УКРАЇНЦІ ПЕРШИМИ У СВІТІ ОТРИМАЛИ ЦИФРОВІ ДИПЛОМИ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5351
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php