На підготовку до нового навчального року столичним школам виділили майже два мільярди гривень


На підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду станом на початок серпня з бюджету Києва виділено кошти в сумі 1,93 млрд грн, що є п’ятою частиною всього бюджету галузі та на 800 млн грн більше, ніж у 2016 році.



Про це розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, з міського бюджету виділено 937,8 млн грн на 9 загальноміських програм, таких як: «Заміна вікон», «Підготовка до нового навчального року», «Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період», «Придбання комп’ютерної техніки», «Придбання меблів» тощо.

Також, понад один мільярд гривень виділено на будівництво та реконструкцію навчальних закладів.

«Другий рік місто продовжує програму забезпечення закладів освіти «побутовим дріб’язком». Кожен садочок, школа, позашкільний і професійно-технічний навчальний заклад знову отримує кошти на важливі для життєдіяльності закладу речі – миючі засоби, побутове приладдя, канцелярські товари, лампи, віники, папір, посуд тощо. Для цього з міського бюджету виділено 109,7 мільйонів гривень, що на 30% більше ніж минулого року. Питання побутових потреб навчального закладу вирішується спільно з педагогічною та батьківською громадою. Що вже закуплено у заклади освіти можна легко знайти на сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту в розділі «Освітня карта», – зазначила директор департаменту Олена Фіданян.

Київ займає ІІІ місце за сумою виділених коштів на підготовку ЗНЗ до нового навчального року серед регіонів України. І головним є – своєчасне освоєння наданих коштів розпорядниками.

«Так, на початок поточного місяця райдержадміністрації вже освоїли кошти в сумі 244,2 мільйонів гривень, що становить 26% (освоєно за червень-липень 2017 року 167 мільйонів гривень – 15%), що на 10% більше минулорічних показників. Показник освоєння коштів минулого року на цей же період становив 15,4%», – підкреслив Геннадій Пліс.

Для столичної влади важливо, щоб усі дотичні структури максимально включалися в процес підготовки.

«Адже кінець літа – це гаряча пора, і справді якісна й швидка організація дозволяють закласти основи для вдалого навчального року. І, певна річ, ми приділяємо цьому значну увагу», – наголосив перший заступник голови КМДА.



Огигінал новини «На підготовку до нового навчального року столичним школам виділили майже два мільярди гривень» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5338
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php