25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати заяви до вишів у паперовій формі


25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати паперові заяви до вишів – незалежно від наявності зареєстрованого особистого електронного кабінету.



Таке рішення було ухвалено під час наради Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з представниками приймальних комісій ВНЗ, де обговорювалися ключові проблеми роботи навчальних закладів під час вступної кампанії.

«Щоб забезпечити участь усіх вступників у конкурсному відборі, ми надаємо можливість їм упродовж двох останніх днів подавати заяви у паперовій формі – незалежно від того, створювали вони електронний кабінет чи ні. Тобто навіть якщо раніше вступник зареєстрував електронний кабінет, однак не зміг подати необхідні електронні заяви, зараз він може зробити це у паперовій формі. Відповідний лист направлено усім керівникам вищих навчальних закладів», – повідомила Лілія Гриневич.

Також листом врегульовано питання щодо внесення до електронних кабінетів документів, які підтверджують право на зарахування 200 балів з двох вступних випробувань тим вступникам, які є членами збірних команд України і які брали участь у міжнародних олімпіадах, чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор.

У тих заявах, де не підтвердилися підстави для нарахування 200 балів, будуть внесені наступні зміни:

- для всіх заяв, які не отримали відмову ВНЗ, буде знято підстави для нарахування 200 балів та перераховано конкурсний бал;

- для всіх заяв, що вже зареєстровані навчальним закладом та які отримали відмову ВНЗ, буде знято підстави для нарахування 200 балів та перераховано конкурсний бал. Заява буде повернута в статус «Зареєстровано у вищому навчальному закладі». Кожен ВНЗ отримає лист з переліком номерів заяв, що були змінені;

- для таких вступників буде заблоковано реєстрацію нових заяв з підставами для нарахування 200 балів. Кожен вступник отримає відповідне повідомлення на електронну пошту, на яку зареєстрований електронний кабінет.



Огигінал новини «25 та 26 липня усі вступники, які не змогли подати електроні заяви, можуть подавати заяви до вишів у паперовій формі» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5302
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php