Гриневич прокоментувала "провальне" ЗНО з української мови та літератури


Голова Міносвіти зазначила, що цього року більше дітей подолали поріг здав-не здав на тестування з української мови




Немає жодних підстав говорити про провальне ЗНО з української мови та літератури цього року, заявила сьогодні, 27 червня, під час брифінгу міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Я хочу публічно заперечити, що ЗНО з української мови було провальним – немає жодних підстав так говорити. Навпаки, ми можемо говорити, що результати приблизно дорівнюють", – заявила Гриневич.

Голова Міносвіти зазначила, що, кажучи про "провальність" ЗНО з української мови та літератури цього року, часто посилаються на те, що минулого року було більше дітей, які отримали 200 балів з української мови та літератури, а цього року таких дітей всього п'ять.

"Це дуже відносні показники, які означають лише те, що тим, хто написав краще за всіх цього року, поставили вищу планку, ніж торік", – пояснила міністр.

Гриневич також зазначила, що цього року більше дітей подолали поріг здав-не здав на тестування з української мови.

Нагадаємо, тільки п'ять учасників ЗНО цього року отримали максимальну кількість балів з тесту з української мови та літератури. Торік тих, хто отримав 200 балів, було 66 осіб.



Огигінал новини «Гриневич прокоментувала "провальне" ЗНО з української мови та літератури» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5258
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php