Перед поданням апеляції щодо ЗНО директор УЦОЯО радить об’єктивно оцінити результат виконання тесту


Якщо учасник ЗНО має сумнів щодо правильності встановлення результату, він може подати апеляційну заяву в письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти.



На цьому наголосив директор УЦОЯО.

Він відзначив, що подати апеляцію можна протягом 5 календарних днів із дня офіційного оголошення результатів. Дату подання заяви визначають за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті. Учасники ЗНО, які подали апеляційні заяви на результати тестування, повинні повідомити про це керівника свого навчального закладу.

«Розгляд апеляційної заяви – це фактично повторне визначення результату ЗНО, адже в цьому разі здійснюють повторну технічну та предметну перевірки бланків відповідей. Радимо попередньо завантажити скан-копію бланків відповідей та об’єктивно оцінити результат виконання тесту, оскільки у разі задоволення заяви визначений раніше результат може бути змінений не лише у бік збільшення, а й зменшення кількості балів. Щоб ознайомитися зі скан-копіями бланків відповідей, достатньо зайти на свою інформаційну сторінку та сформувати запит».

Розгляд заяв здійснює апеляційна комісія протягом п’ятнадцяти календарних днів з урахуванням дня її надходження. Учасники ЗНО можуть бути присутніми під час розгляду.

Інформацію про дату, час і місце проведення засідання апеляційної комісії, на якому розглядатимуть заяви щодо результатів, буде розміщено на веб-сайті Українського центру. Інформацію про результат розгляду апеляційної заяви буде розміщено на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання не пізніше 3 робочих днів з дня прийняття рішення. Також буде надіслано витяг з протоколу засідання апеляційної комісії.



Огигінал новини «Перед поданням апеляції щодо ЗНО директор УЦОЯО радить об’єктивно оцінити результат виконання тесту» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=5254
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php