У Харкові відкрили освітньо-наукову лабораторію «Сонячна електростанція»


На базі освітньо-виробничого центру «Сучасні технології в енергетиці» Харківського національного університету міського господарства імені А.М.Бекетова відбулося відкриття інноваційної освітньо-наукової лабораторії «Сонячна електростанція».

Лабораторія призначена для забезпечення власних потреб університету в електричній енергії та підготовки студентів, проведення наукових дослідів. На базі цієї лабораторії студенти зможуть отримувати теоретичні і практичні навички проектування і обслуговування такого виду електроустановок.

Це перша установка з такою потужністю, змонтована в бюджетній установі Харкова з використанням інноваційних технологій. За три місяці фахівці університету спроектували електричну та будівельну частини сонячної електростанції, потім виконали її монтаж. На даному етапі потужність СЕС становить 10 кВт, в подальшому, її планується підняти до 40 кВт.

Сонячна електростанція є першим етапом реалізації проекту «Створення у Харкові першого в Україні демонстраційного ZEB - Центру енергозберігаючих технологій».




Огигінал новини «У Харкові відкрили освітньо-наукову лабораторію «Сонячна електростанція»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4973
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php