Перші відео з методичними рекомендаціями до оновленої програми з Математики вже завантажено на онлайн-платформу EdEra


На онлайн-платформі EdEra вже можна знайти відео з методичними рекомендаціями до оновлених програм початкової школи з трьох предметів – Літературного читання, Англійської мови та Математики.



Про те, як розібратися в новаціях програми з Математики, у своєму вступному слові розказує Світлана Скворцова, професор ПНПУ ім. К. Д. Ушинського.

“Ми навчаємо дітей математики не просто заради того, щоб вони опанували цей навчальний предмет, а щоб підготувати їх до майбутнього дорослого життя у швидкозмінному світі. Сьогодні неможливо уявити повсякденну і професійну діяльність людини без використання математичних методів для розв’язування проблем, тому дитина має розуміти, як використовувати математику для успішного пізнання світу”, - зазначила Світлана Скворцова.

Вона наголосила, що невід’ємним елементом вивчення математики та завданням вчителя є прищепити дитині вміння та готовність учитися впродовж життя, здатність логічно та критично мислити, використовувати свої знання у побуті та вміти працювати в команді.

Зокрема, для цих цілей можна використовувати сюжетні задачі, які не лише допоможуть запам’ятати матеріал, а й дадуть можливість засвоїти наведені вище наскрізні вміння.

Світлана Скворцова також порадила вчителям звернути увагу на рекомендований програмою “принцип ножиць”, що допоможе максимально розкрити потенціал кожного учня, не завдаючи шкоди дитячій психіці. Коротко принцип можна сформулювати так: “давай більше – перевіряй менше”.

“У класі завжди є учні з різними пізнавальними потребами та можливостями. Як свідчать дані психологів, відмінності у навчанні учнів першого класу можуть відноситися як 1 до 10, це означає, що якщо взяти здібності найслабшої дитини за одиницю, то здібності найсильнішої вимірюватимуться 10 балами. І далі цей розрив лише збільшується, тому вчитель не може орієнтуватися на середнього учня, він повинен дати оптимальне навантаження кожному”, - наголосила професор ПНПУ ім. К. Д. Ушинського.

Нагадаємо, що проект оновлення програм початкової школи та підготовка відеоматеріалів здійснені спільно МОН та проектом EdEra за підтримки Міжнародного благодійного фонду “Відродження”.

Довідково:

11 жовтня на сайті EdEra з’явилися відеоматеріали до оновленої програми з Літературного читання, де сучасні письменники особисто розказують про себе, свої твори та творчий шлях.

17 жовтня на сайті EdEra з’явилися відеоматеріали до оновленої програми з Англійської мови, щоб зробити процес навчання в 1 - 4 класах цікавішим.



Огигінал новини «Перші відео з методичними рекомендаціями до оновленої програми з Математики вже завантажено на онлайн-платформу EdEra» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4960
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php