Прибутки наукових установ та науково-технологічних комплексів залишаться в цих закладах на їх розвиток


Чистий прибуток (дохід), отриманий за результатами фінансово-господарської діяльності, у повному обсязі залишиться в розпорядженні наукових установ та науково-технологічних комплексів. Відповідну постанову було прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 19 жовтня 2016 року.



“Це рішення дасть можливість спрямовувати прибутки цих установ на провадження ініціативної наукової та науково-технічної діяльності, розширення їх власної матеріально-технічної бази та фінансування інновацій”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Це рішення Уряду продиктовано змінами, які впроваджує у життя прийнятий раніше Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Зокрема, в рамках закону встановлюється, що ці наукові установи звільняються від сплати частини прибутку за результатами своєї фінансово-господарської діяльності до загального фонду Державного бюджету України.

Натомість, закон забов’язує їх не менш як 50 відсотків чистого прибутку від своєї діяльності спрямовувати на проведення ініціативної наукової та науково-технічної діяльності, фінансування інновацій та розширення власної матеріально-технічної бази.



Огигінал новини «Прибутки наукових установ та науково-технологічних комплексів залишаться в цих закладах на їх розвиток» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4952
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php