У 2017 році зміняться правила вступу до вузів: пропозиції Міносвіти


Кількість спеціальностей і заяв, які буде подавати абітурієнт, скоротиться



У 2017 році абітурієнт подаватиме сім заяв до вищих навчальних закладів на три спеціальності. Про це йшлося на засіданні робочої групи з доопрацювання умов прийому до вищих навчальних закладів в наступному році, повідомляє прес-служба Міносвіти України.

Таким чином, відбудеться скорочення кількості заяв у порівнянні з торішньою вступною кампанією. Раніше можна було подавати до 15 заяв на п'ять спеціальностей без обмежень у кількості вузів.

"Сім заяв – це дасть можливість абітурієнту сконцентруватися на обраних ним спеціальностях, а також не заплутатися в різноманітті спеціальностей і вузів", – розповів проректор КНУ імені Шевченка Володимир Бугров про результати анкетування студентів університету з цього питання.

Вступ до вузів буде проходити за результатами сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2016 і 2017 років. Для вступу до університетів обов'язковим буде сертифікат з української мови та літератури.

"За яким предметом будуть два інших сертифіката ЗНО – буде вибирати університет. Одним з них може бути математика або історія України, або біологія, третій сертифікат – з інших предметів, які визначить сам вуз", – відзначили в Міністерстві.

У 2017 році абітурієнти з Криму і Донбасу будуть надходити за окремими квотами. Також особливості вступу передбачені для пільгових категорій – інвалідів, дітей-сиріт, учасників бойових дій.

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження додаткових документів про освіту триватиме з 29 червня до 18 години 25 липня.

У 2017 році прийом заяв до вищих навчальних закладів на основі ЗНО пройде до 18 години 26 липня. Вступні конкурси до вищих навчальних закладів пройдуть з 17 по 26 липня, а іспити – з 21 до 26 липня.

Зарахування на навчання за бюджетні кошти буде відбуватися до 15 серпня 2017 року, а на контракт – 18 серпня. Також умови прийому передбачають, що пільгові категорії будуть зараховані до 28 серпня.



Огигінал новини «У 2017 році зміняться правила вступу до вузів: пропозиції Міносвіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4944
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php