Українські університети опитали щодо плагіату студентів


Серед студентів українських ВНЗ провели опитування щодо плагіату.



Результати показали, що сучасні засоби виявлення плагіаторів використовують лише дві третини з охоплених університетів.

Протягом другого семестру останнього навчального року сервіс пошуку плагіату Unplag проводив опитування серед вузів України, щоб зрозуміти їх ставлення до плагіату, дізнатися чи намагаються вони боротися з цією проблемою і як саме.

На запитання погодились відповісти 90 українських ВНЗ. Лише 60 з них стверджують, що використовують програми, які автоматично виявляють плагіат. При цьому 82% зазначили, що вживають дисциплінарних заходів щодо студентів, яких визнали винними у плагіаті. Відмовились відповідати 7%.

Серед покарань, які інститути та університети вживають до плагіаторів: недопущення до захисту роботи, вимога переробити матеріал, або нове специфічне завдання, відповідей на яке проблематично знайти в інтернеті.

При цьому 11 вузів відмовилися відповідати на запитання про те, які джерела зазвичай використовують студенти для списування. А з тих, хто відповів, лише один ВНЗ зазначив, що студенти не вдаються до інтернету, решта вважає саме його головним джерелом інформації та першоджерелом плагіату.



Огигінал новини «Українські університети опитали щодо плагіату студентів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4923
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php