Старшокласники вчитимуть про встановлення радянського тоталітарного режиму


З 2016—2017 навчального року старшокласники навчатимуться за новими програмами з Історії України.



Про це повідомляє Українська правда. Життя, посилаючись на Український інститут національної пам’яті, який ініціював внесення змін до шкільної програми.

Вперше в старших класах вводяться практичні заняття з уроками узагальнення та тематичного оцінювання.

Виділено в окремі теми українську революцію 1917—1921 років.

"Тепер період масових репресій та великого терору в Україні здобув справедливу назву – «Встановлення й утвердження радянського тоталітарного режиму (1921—1939 рр.)», – йдеться у прес-релізі Інституту пам’яті.

У програмі виокремлено і розширено, зокрема, такі події, поняття, факти та терміни: бій під Крутами; етапи трудової та політичної еміграції; війни радянської Росії з Українською Народною Республікою; радянська окупація України; Акт відновлення Української Держави; внесок українського народу у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні; українці у військових формуваннях держав Об’єднаних Націй; вводиться поняття «депортація» (депортація з Криму кримських татар та інших народів, а також масові депортації етнічних українців з Польщі в 1944—1946 роках) та багато іншого.

Крім того, школярі будуть вивчати низку історичних постатей та персоналій, які сприяли розбудові України. Зокрема, у переліку М. Міхновський, Є. Чикаленко, І. Шраг, А. Шептицький, М. Грушевський, В. Винниченко, С. Єфремов, В. Мудрий, Є. Коновалець, А. Волошин, С. Бандера та Р. Шухевич.



Огигінал новини «Старшокласники вчитимуть про встановлення радянського тоталітарного режиму» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4872
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php