Дети погибших участников АТО получат высшее образование за счет государства


Міністерство освіти і науки України активно розширює міжнародну співпрацю в рамках проекту Горизонт 2020 та за рахунок міжнародних угод про науково-технічне співробітництво.



Про це повідомила очільниця міністерства Лілія Гриневич на прес-конференції «Звіт про роботу МОН за 100 днів», яка відбулася в Кабінеті Міністрів 22 липня.

«Кількість українських проектів програми «Горизонт 2020» за участю українських вищих навчальних закладів та науково-дослідних організацій зросла до 44, а бюджет українських учасників збільшився до 7 мільйонів 601 тисячі євро», – повідомила Лілія Гриневич.

Міністр повідомила, що на сьогодні профінансовано 50 білатеральних проектів спільно з міжнародними партнерами, зокрема, Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF), урядами Словаччини, Французької Республіки, Республіки Австрія та Індії на загальну суму 1 млн 347 тис грн.

«Наша наука потерпає від недофінансування, тому ми дуже зацікавлені в розширені міжнародної наукової співпраці та активно здійснюємо пошук донорів під актуальні та значущі проекти», – додала Ліля Гриневич.

Міністр також нагадала, що триває реформування української науково-інноваційної системи, зокрема проведено перший етап міжнародного аудиту національної дослідницької системи, який проводиться за підтримки Європейської Комісії. Результати аудиту очікуються восени 2016 року.



Огигінал новини «Дети погибших участников АТО получат высшее образование за счет государства» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4843
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php